De zes korte films vormen samen een geheel van in totaal 98 minuten. Hieronder lees je kort waarover de verhalen gaan, gevolgd door de trailer waarin fragmenten uit de films voorbij komen. De films bekijk je voor nog geen vijf euro op Vimeo.

Cinturón de Seguridad
Mexico, reg. Jonathan Anzo, 25 minuten
Julio en Damian zijn een stel. Ze hebben de vijfjarige Andrés geadopteerd, een slim en verlegen jongetje. Damian is direct dol op de jongen, terwijl Julio zich zorgen maakt omdat hij de kostwinner is van het gezin. En dan vindt ere en familietragedie plaats waardoor Julio zijn ouderschap in twijfel trekt…

Antes que seja tarde
Brazilië, reg. Leandro Goddinho, 15 minuten
Het is de eerste week van 2019. Een nieuwe president treedt aan in een wereld van fanatisme, vooroordelen en geweld. Opgesloten in een hotelkamer besluiten twee tieners het lot van hun leven in eigen hand te nemen, voordat het te laat is.

Entreabierto
Uruguay, reg. Camila Souto, 11 minuten
Twintiger Bruno trekt in bij Felipe. Het duurt niet lang voordat Felipe beseft dat hij zich aangetrokken voelt tot zijn kamergenoot. Een verlangen dat hij niet bij zichzelf had verwacht en waar hij niet op voorbereid is.

Guacho
Argeninië, reg. Matias Magnano, 20 minuten
Een zomerdag uit het leven van de tieners Maikol en Darío, die proberen te ontsnappen aan hun dagelijkse bestaan – al is het maar voor een dag. Met hun laatste geld proberen ze de bergen te bereiken, waar ze hun toevlucht zoeken bij elkaar. Even zijn ze gelukkig, maar de vrijheid blijkt niet voor altijd voor hen weggelegd.

Las Zonas Grises
Colombia, reg. Daniel Mateo Vallejo, 17 minuten
Op 21-jarige leeftijd besluit Nicolás zich voor het eerst op hiv te laten testen. De onzekerheid over de ziekte zal de relatie met zijn familie en zijn seksuele leven veranderen in het weekend dat hij op de resultaten wacht.

Pico de Orizaba
Mexico, reg. Jaime Fidalgo, 11 minuten
In een gezellige bistro belanden twee vrienden in een verhitte discussie, waarbij hun latent aanwezige seksuele vooroordelen aan het licht komen. Na een toenemend aantal mezcal-shotjes krijgen ze een andere kijk op wat hen met elkaar verbindt.