Hoewel tennis de reputatie heeft een ‘gentleman’s sport’ te zijn, vertelt Lendale Johnson aan Attitude dat homofobie nog altijd een issue is in de professionele tenniswereld. “Net als in elke andere sport wordt ook in het tennis achter je rug om over je gesproken. Mensen zijn homofoob omdat ze te weinig over het onderwerp hebben geleerd of ze zijn onwetend en hebben besloten dat ze homo’s gewoon haten. En dat is echt triest.”

Vrouwentennis
Bij het vrouwentennis zijn er bekende namen als Martina Navratilova en Billie Jean King die openlijk homoseksueel zijn. Bij de heren kwam Brian Vahaly uit de kast in 2017, tien jaar nadat hij was gestopt als professioneel tennisspeler. Johnson ziet graag dat toptennissers zich uitspreken tegen homofobie, om een omgeving te creëren waarin tennissers zich zo op hun gemak voelen dat ze openlijk durven uit te komen voor hun homoseksualiteit.

“Er zijn veel duizenden tennissers die op professioneel niveau spelen. Dat daar mannen tussen zitten die gay zijn, is niet meer dan logisch. Het is hun eigen beslissing om daarmee niet naar buiten te komen, maar als ik naar mezelf kijk, dan heeft mijn coming-out mijn leven alleen maar verbeterd.

Margaret Court
Tot slot komt de Margaret Court Arena in Melbourne nog ter sprake. De Australian Open heeft inmiddels heel wat oproepen binnengekregen om deze te hernoemen, aangezien de voormalige tennisprof naar wie de Arena is vernoemd, zich regelmatig negatief heeft uitgelaten over lhbtq’s.

“Het is echt heel triest dat iemand in de hogere echelons van de sport er zulke bekrompen vooroordelen op na houdt als het gaat over seksuele identiteit”, zo zegt hij over de 78-jarige Court. Die volgens hem niet eens zo goed was. “Ze werd kampioen in een tijd dat tennis nog nauwelijks iets voorstelde en er bijna geen competitie was. Dat durf ik gewoon hardop te zeggen, want dat zijn de feiten.”