Amy Poehler, bekend van onder meer Saturday Night Live, is producent en regisseur van Moxie, een film gebaseerd op het gelijknamige boek van Jennifer Mathieu. In dat boek kaart ze seksisme aan, en de strijd van jonge vrouwen tegen een seksistisch schoolklimaat.

Cast
Poehler is zelf ook te zien in de film, samen met Lauren Tsai, Patrick Schwarzenegger, Nico Hiraga, Sydney Park, Josephine Langford, Clark Gregg, Josie Totah, Anjelika Washington, Charlie Hall, and Sabrina Haskett, Ike Barinholtz en Marcia Gay Harden.

In Moxie staat Vivian centraal, een rol van Hadley Robinson. Vivian is een op het eerste gezicht verlegen meisje van 16 jaar, maar als een nieuw meisje arriveert op school, ziet ze hoe die wordt benaderd door haar medescholieren en dan besluit ze dat het maar eens afgelopen moet zijn met alle seksistische opmerkingen.

Vivian wil een revolutie ontketenen en begint anoniem met het verspreiden van een magazine, dat Moxie heet. Hierin laat ze zien wat er allemaal misgaat op haar school. Langzaam beginnen er dingen te veranderen.

Schwarzenegger
Patrick Schwarzenegger speelt de rol van de niet zo sympathieke Mitchell Wilson. In werkelijkheid is de acteur al 27 jaar. Hij is de oudste zoon van Arnold Schwarzenegger en Maria Shriver. Hij is gecontracteerd door LA Models en maakt nu ook langzaam naam als acteur. Zijn rol in Moxie is niet heel groot, maar zeker de moeite waard. Dus keken we even op zijn Instagram-account. Dit zijn z’n mooiste foto’s.