Eurovisie Songfestival: kandidaten treden op in Rotterdam

België maakt deelnemende lied van Hooverphonic bekend

04 maart 2021, Winq redactie, 3 minuten

Het Eurovisie Songfestival corona-style begint langzaam vorm te krijgen. Zo is bekend dat alle artiesten zullen optreden in Rotterdam, waar ze een staf mee naar toe mogen nemen van maximaal twintig personen in plaats van de gangbare 38. Verder moeten de deelnemende artiesten zoveel mogelijk in hun hotel blijven.

Of er publiek bij het Eurovisie Songfestival aanwezig kan zijn, is nog niet bekendgemaakt, maar wat we wel weten: alle deelnemende artiesten zullen in mei afreizen naar Rotterdam. Ze krijgen het advies om voorafgaand aan die reis vijf dagen in quarantaine te gaan. En eenmaal in Rotterdam mogen ze alleen voor de officiële programma-onderdelen het hotel verlaten.

Teststraat
Tijdens het Songfestival, dat dit jaar plaatsvindt van 18 tot en met 22 mei, zal er volop worden getest. Er komt een speciaal voor het evenement ingerichte teststraat, waar iedereen die in Ahoy’ werkt – de artiesten, maar ook de crew en de aanwezige pers – zal worden getest.

Lees ook

Eefje de Visser verzorgt act 2e halve finale Songfestival

Dit zijn haar beste video's

Livestream mijlpaal Songfestival wordt gênante vertoning

“Waar hebben we in godsnaam naar gekeken?”

Finale Songfestival: dit is de running order

Wie is jouw favoriet?

Afgelopen dinsdag heeft de organisatie het coronadraaiboek gepresenteerd, waarin de bovenstaande maatregelen zijn aangekondigd. Een en ander is geïnspireerd op soortgelijke voorschriften in de sportwereld.

Isolatieprotocol
Mocht iemand toch positief getest worden, dan gaat een isolatieprotocol in werking. Als Jeangu Macrooy of een andere artiest daardoor niet in staat is om op te treden, zal een opname worden gebruikt – dit jaar is ieder deelnemend land verplicht vooraf een opname aan te leveren als back-up.  

Wat betreft publiek in de zaal: daarover is nog geen definitief besluit genomen. Het wordt dus ook nog niet volledig uitgesloten.

België
Vandaag werd overigens bekend met welk lied België mee zal doen. Hooverphonic zal optreden met ‘The Wrong Place’. Bekijk hieronder de video.

Magazine 123
De nieuwe Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 123

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau