Grindr komt met eigen tv-serie over gay dating

Kim Petras speelt rol in Bridesman

Leestijd: < 1 min

Datingplatform Grindr heeft een eigen tv-serie aangekondigd over gay dating. De show heet Bridesman en is ‘slim, queer en campy’ en levert scherp commentaar op dating, de heterormatieve standaard en op Grindr zelf. De Duitse zangeres Kim Petras maakt haar acteerdebuut in de serie.

Bridesman gaat over een ‘bruidsman’ (oftewel een man die de functie heeft van een bruidsmeisje), die gay is en de bruiloft van zijn beste vriend ondermijnt. De serie is gemaakt door John Onieal en bestaat uit afleveringen van zes tot tien minuten, die vanaf het najaar zijn te bekijken in de Grindr-app en op het YouTube-kanaal van Grindr.

Showcase
Volgens Alex Black, marketingdirecteur bij Grindr, is Bridesman uitermate geschikt voor de 5 miljoen Grindr-gebruikers omdat de serie ‘slim, queer en campy’ is. Volgens hem is Bridesman een nieuwe manier om in contact te komen met de Grindr-gebruikers. Ook is hij er trots op dat Grindr een showcase vormt voor nieuw talent uit de queer community.

Kim Petras
Naast Kim Petras spelen Liva Pierce, Calvin Seabrooks en Benito Skinner een rol in Bridesman. Eerder vertelde Petras al dat ze acteerplannen had, maar nog niets bekend mocht maken. “Ik denk niet dat ik ooit heel serieus zal acteren, maar ik heb een grote passie voor comedy en humor en een goed gevoel voor timing”

Een exacte datum waarop Bridesman te zien is, heeft Grindr nog niet bekendgemaakt.

Bron: Attitude

Powered by Labrador CMS