De nieuwe MINI

MINI krijgt een opfrisbeurt

Alle nieuwe highlights op een rijtje

17 maart 2021, Winq redactie, 4 minuten

MINI is voor iedereen: oud of jong, man of vrouw, hetero of queer. Maar je kiest een MINI omdat die bij jou past, omdat het jouw stijl is. Want MINI valt op in de massa, deze auto is dé onconventionele keuze om optimaal van het stadsleven te genieten.

De verlichting


(Niet: 1715-1789)
De LED-lampen aan de voorkant lijken een leven op zichzelf te leiden. Want als er een bocht in de weg dreigt, schijnt een afzonderlijke lichtstraal automatisch naar het weggedeelte waar de bestuurder naartoe stuurt. Hoe? Dat weet niemand. En groot licht kan een tegenligger verblinden, hebben we altijd op onze rijles geleerd. Niet meer: de camera voorop de MINI ziet de aankomende auto en schakelt dan eventjes terug naar dimlicht. En dan dat Union Jack-design op de achterlichten: dat wordt er nu standaard op gezet. Wat een goed idee.

Verlichting
En er was licht...

Waar ben je?


MINI App

Via de nieuwe app kan de bestuurder altijd contact maken met zijn MINI. Om informatie over de auto op te roepen of om zich voor te bereiden op een reis. In de app kun je bijvoorbeeld het brandstofniveau of de laadstatus van de auto bekijken, navigatiebestemmingen van je telefoon naar de autosturen en van de MINI Electric kan de verwarming op afstand worden bestuurd. De app bestuurt de auto nog nét niet op afstand – we wachten op een update!

MINI app
MINI-app

De vogels hebben ’t erover


Multitone dak
Het multitone dak met een kleurverloop van san marino blue via pearly aqua naar jet black is splinternieuw voor MINI. Door een bijzondere laktechniek worden de kleuren direct na elkaar aangebracht volgens een nat-op-nat verfproces. Deze spray tech is volledig geïntegreerd in de MINI-fabriek in Oxford. Maar inherent aan dit proces zijn de kleine afwijkingen die steeds ontstaan in het kleurenpatroon, zodat ieder multitone dak eigenlijk uniek is.

Multitone dak
Multitone dak

Achterliggers


Bumper
De achterkant van de niet elektrische MINI’s heeft een nóg minimalistischer design dan voorheen. De zwarte omlijsting is natuurlijk een verwijzing naar de grille aan de voorkant en het mistachterlicht (op de foto boven de uitlaat) is voortaan een smalle LED-strip.

Minimalistische bumper
Minimalistische bumper

ieder multitone dak is uniek door minuscule afwijkingen in het kleurproces.

Stuurs


Waar gaan we heen?
Het sportstuur wordt voortaan standaard met leder bekleed. En er zitten knopjes op om de audio- en telefoonfuncties mee te bedienen. Natuurlijk is er nog altijd stembediening en hoef je eigenlijk alleen maar te roepen wat je wilt. Het stuur van de John Cooper Works, MINI Yours en MINI Electric is bekleed met heus nappaleder en er is nu ook stuurverwarming voor wie altijd maar koude handen heeft.

Stuur
Stap in Waar gaan we heen?

Standing out


Vooraanzicht
De neus van de MINI 3-deurs (ook de MINI Electric) de MINI 5-deurs en van de MINI Cabrio wordt meer dan ooit gedomineerd door de ronde koplampen en die bekende grille, waarvan de zeshoekige omlijsting nu nóg meer plaats inneemt. Op de hoeken zie je verticale luchtinlaten die helpen bij de luchtgeleiding en aerodynamica. De centrale bumperstrip, die ook meteen kentekenplaathouder is, is nu uitgevoerd in carrosseriekleur. Lekker strak.

Vooraanzicht
Kijk! De voorkant!

On the wings of love


Side scuttles
Het vaantje aan de zijkanten van de MINI – de side scuttle – waaraan de richtingaanwijzer is verbonden, heeft een metamorfose ondergaan. Die richtingaanwijzers zijn voortaan overigens voorzien van LED-technologie. En wie kiest voor een Piano Black Exterior krijgt die side scuttles (alsook de portiergrepen, het tankklepje, de MINI-logo’s op de motorkap en achterklep, de modelaanduiding én de uitlaatpijpen) in een zwarte hoogglansuitvoering. Wibi Soerijadi: kom maar door met die bestelling.

Side scuttles
Side scuttles

Click hier voor meer over de nieuwe MINI.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 115

Onze extra dikke Pride-special!

Neem een abonnement

Geef cadeau