Billy Eichner speelde eerder in films als The Angry Birds Movie en The Lion King, de tv-series Parks and Recreation en American Horror Story: Apocalypse en maakt zijn eigen Netflix-gameshow Billy on the Street. De 42-jarige komiek en acteur is openlijk gay en pleit al jaren voor meer diversiteit in de film- en tv-wereld.

Honderd jaar
Op Twitter maakte hij bekend dat hij in de eerste grote gay romcom gaat spelen die wordt gemaakt door een grote Hollywood-filmstudio. De film heet BROS en hij schreef: “BROS is de eerste romantische comedy over gay mannen ooit die is gemaakt door een grote filmstudio. En ik ben de eerste openlijk homoseksuele man die het scenario schrijft en te zien is in zijn eigen Hollywood-film. Het heeft slechts honderd jaar geduurd! Dankjewel, Hollywood!”

Eichner produceert de film zelf, samen met Judd Apatow (bekend van de komische films The 40-Year Old Virgin, Trainwreck en Bridesmaids) en regisseur/scenarioschrijver Nicholas Stoller (Gulliver’s Travels, Muppets Most Wanted en Bad Neighbours).

Love interest
De film gaat over twee mannen die verliefd op elkaar zijn, een relatie met elkaar willen aanknopen maar zich tegelijkertijd nog niet willen binden. Eichner speelt zelf de hoofdrol, wie zijn love interest zal spelen is nog niet bekendgemaakt.

Eichner tekende al een contract met Universal in 2019. Destijds vertelde hij aan filmmagazine Variety hoe belangrijk hij het vindt dat de lhbtq-gemeenschap zich kan herkennen in het entertainment-aanbod van Hollywood. “Ik hoor veel mensen praten over diversiteit en inclusie, maar nog vaak blijven gays buiten beschouwing. In de comedy-wereld maakten heteromannen lang de dienst uit en als het gaat om casting was er regelmatig sprake van homofobie.”

Nog even geduld aub
Daar wil Eichner nu verandering in brengen met BROS. De film staat gepland voor 12 augustus 2022. Zodra we meer weten, houden we je op de hoogte.