Luuk van de Ven is een project gestart dat Uit de Maat heet. Het is een visueel album over het onderwerp verkrachting. Luuk vertelt: “Een onderwerp dat voor mij extra persoonlijk is omdat ik zelf op jonge leeftijd ben verkracht.”

Dikke stempel
Als Luuk mensen vertelt over de gebeurtenis, krijgt hij vaak opmerkingen als ‘zo iemand zou je toch het liefst de nek omdraaien? “Zelf voel ik deze behoefte naar wraak niet zo sterk. Ik wil vooral weten waarom hij het heeft gedaan, en of hij doorheeft dat hij hiermee een dikke stempel op mijn leven heeft gedrukt. Met dit project hoop ik wat grip te krijgen op mijn eigen situatie en anderen met soortgelijke ervaringen een hart onder de riem te steken.”

Met zijn visuele album wil Luuk het verhaal vertellen over een speciale band tussen twee vrienden, waarin een verlangen naar geborgenheid uitloopt op een verkrachting. Is de vriendschap na deze gebeurtenis nog te redden of is alles verwoest?

Gesprekken
Luuk vervolgt: “De teksten van de nummers komen voort uit gesprekken die ik heb gevoerd met mensen die ervaring hebben op het gebied van verkrachting, naast natuurlijk mijn eigen ervaringen. Voor ieder nummer op het album wordt een videoclip gemaakt. De clips vertellen ieder een eigen hoofdstuk uit een verhaal.”

Het album bestaat uit drie tracks, die Luuk uitbrengt onder de naam van zijn drag persona Emily Salvia. “Ze gaat tegen de norm in en laat mensen inzien dat hun grootste onzekerheden juist hun grootste kracht kunnen zijn. Emily is een stem voor de underdogs in de maatschappij, mensen die je misschien niet zo snel aan het woord hoort, maar die zeker wel iets te vertellen hebben.“

Crowdfunding-actie
Dit jaar studeert Luuk af aan het St. Joost in Breda, in de richting film. Het maken van een visueel album kost geld. Het huren van apparatuur, het professioneel opnemen van de singles, reiskosten, catering en nog veel meer kostenposten. Kosten die je als student niet zelf kunt financieren.

Om die reden is Luuk deze week een crowdfunding-actie gestart. “Ik ben klaar om van mijn grootste angst en onzekerheid mijn kracht te maken. Met dit project wil ik lotgenoten een hart onder de riem steken en meer awareness creëren. Maar om dit project te laten slagen heb ik jouw hulp nodig!“

Help jij mee?
“Met dit project starten we een nieuwe beweging, een stap naar verandering. We werken toe naar een meer inclusieve maatschappij waarin alle stemmen gehoord mogen worden. Help jij mee om dit doel te bereiken?”