Nieuw: The Lawyer, over de liefde tussen een advocaat en een Syrische vluchteling

Bekijk de trailer van deze Litouwse film

Leestijd: < 1 min

Vandaag gaat The Lawyer in première, een film over Marius die een succesvolle advocaat is in Vilnius en in een chatroom een Syrische vluchteling ontmoet die in Belgrado woont.  Al gauw ontstaat er een hevige liefde. Het is de eerste grote film uit Litouwen met een gay verhaallijn als hoofdthema en is vanaf nu te zien op Picl en Apple TV. Hier de trailer.

Marius is rijk en heeft een bruisend leven in Vilnius. Ondanks al zijn voorspoed en vele vrienden mist hij iets in zijn leven. Na weer een etentje met vrienden belt hij met de Syrische vluchteling Ali, die in Belgrado is terechtgekomen. Hoewel Litouwen en Servië liggen niet heel ver van elkaar,  maar kunnen ze een weg vinden door alle obstakels die tussen hen in staan?

De originele titel van dit Litouwse drama luidt Advokatas. Emutis Kvosciauskas speelt de rol van Marius en de Turkse acteur Dogac Yildiz vertolkt die van Ali. Een opvallende rol is weggelegd voor Danilas Pavilionis, die een jonge transgender man speelt met wie Marius een mislukte date heeft.

De Volkskrant gaf de film drie van de vijf sterren en schrijft dat het The Lawyer siert dat de film op zo’n ingetogen, intieme wijze grote kwesties als de vluchtelingenproglematiek en 21e-eeuwse homofobie aansnijdt.

De film duurt 97 minuten, is geregisseerd door Romas Zabarauskas en is te zien via Picl en Apple TV. Hier de trailer.

Powered by Labrador CMS