Nieuwe muziek: Miley Cyrus is een engel (met een mat) en Laura Mvula is terug

Hier is je wekelijkse music roundup!

12 maart 2021, Jaap Bartelds, 8 minuten

Met een melodieuze powerballad die je niet meer uit je hoofd krijgt, gaat Miley voor de derde successingle van haar album Plastic Hearts. Verder vieren we de terugkeer van R&B-belofte Laura Mvula, verkleedt Bebe Rexha zich als vampier en is er Spaans temperament in de vorm van Daniel Loves the Sodomites. Maar er is meer....

Laura Mvula – ‘Safe Passage’

Het kan verkeren. In 2013 was Laura Mvula een grote belofte en kwam ze met de prachtige single ‘Green Garden’, maakte een live-versie van haar debuutalbum met het Nederlandse Metropole Orkest en drie jaar later kwam ze een groots en meeslepend nieuw album in samenwerking met het London Symphony Orchestra. Om daarna via e-mail gedumpt te worden door haar platenlabel. Nu is Laura Mvula terug, met bewerkingen van vroeger werk. ‘Safe Passage’ klinkt bijna alsof alles in neonkleuren is opgelicht, en dat doet de video dan ook. Hopelijk verschijnt er snel nieuw werk van deze geweldige zangeres.

Miley Cyrus – ‘Angels Like You’

Miley Cyrus imponeert opnieuw met de derde single van haar album Plastic Hearts. Na de glampop van ‘Midnight Sky’ en het duet met Dua Lipa ‘Prisoner’ komt ze nu met een rockballad die een melodie heeft die werkelijk niet is te weerstaan. Wat een oorwurm. Onze favoriete Vocal Coach Georgina was ook al onder de indruk.

Daniel Loves the Sodomites – ‘Leda I El Cigne’

Pink Room is de naam van het visuele album van Daniel Loves the Sodomites. Achter deze act gaat Daniel Amorós schuil, die afkomstig is van Menorca, Spanje. Op het album staan tracks met namen als ‘Daphne (I’m Not Your Slut’, ‘Wet Naked Torso’s’, ‘Drown To You’ en ‘Leda and the Swan’. We delen hier de video van de Spaanstalige versie van die laatste met je, de rest vind je op het YouTube-kanaal van Daniel. Het album zelf is hier verkrijgbaar en met deze teaser krijg je een eerste indruk.

Bebe Rexha – ‘Sacrifice’

In de video van deze regelrechte club banger speelt Bebe Rexha een in leer gehulde, bloeddorstige vampier. Allemaal leuk en aardig, maar wie is die baardige hunk die de martelingen van Beeb moet trotseren?

San Holo – ‘It Hurts!’

Na titeltrack ‘bb u ok?’ en ‘find your way (feat. Bipolar Sunshine)’ is ‘It Hurts!’ de derde single van het album ‘bb u ok?’, dat 21 mei verschijnt. Op de twintig tracks die het album telt, moedigt San Holo de luisteraars aan om zowel bij zichzelf als bij de mensen om hen heen vinger aan de pols te houden en te zien hoe het nu écht gaat.

Doja Cat – ‘Streets’

De mensen die commentaar leveren onder de video van Doja Cats ‘Streets’, raken maar niet uitgepraat over haar spectaculaire ‘silhouette switch’. Oftewel: hoe haar menselijke omtrek verandert van een pompeus Marie-Antoinette-achtig figuur in iemand in haar ondergoed. Leuk wel, om allerlei TikTok-trends terug te zien komen in reguliere muziekvideo’s.

DJ Snake & Selena Gomez – ‘Selfish Love’

Stel, je bent maanden niet naar de kapper geweest en dan krijg je dit! Meer willen we eigenlijk niet zeggen over deze video, ga gewoon maar kijken en word jaloers.

Silk Sonic: Bruno Mars & Anderson Paak. – ‘Leave the Door Open’

Silk Sonic is de naam waaronder Bruno Mars en Anderson Paak. een uitgebreide samenwerking zijn aangegaan. ‘Leave the Door Open’ is de eerste single en die is wereldwijd als boter bij iedereen naar binnen gegleden. Na een week staat de teller bij de video op 29 miljoen views, het meest gelezen woord in de comments: ‘smooth’…

Serpentwithfeet – ‘Same Size Shoe’

Ook smooth, maar dan met een queer rafelrandje: de nieuwe single van serpentwithfeet. Waar Bruno en Anderson mikken op een blockbuster, houdt serpent het klein. Het is misschien niet meteen een hit, maar naarmate je ‘Same Size Shoe’ vaker beluistert, hoor je de diepte die erin zit.

Magazine 123
De nieuwe Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 123

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau