Queen bestaat 50 jaar en komt met een eigen tv-serie

50 hoogtepunten in 50 afleveringen

Leestijd: < 1 min

De iconische rockband Queen viert binnenkort het vijftigjarige bestaan en doet dat op een bijzondere manier: ze komen met een eigen tv-serie die bestaat uit vijftig delen waarin ze terugblikken op even zoveel hoogtepunten en belangrijke momenten uit de carrière van de band. Bekijk hier alvast de trailer van Queen The Greatest.

Van de eerste, nog kleine concerten uit het begin van de jaren zeventig, de hoogtijdagen van Queen in de jaren tachtig, het overlijden van frontman Freddie Mercury tot de laatste concertreeks met zanger Adam Lambert, ze komen allemaal voorbij in een vijftigdelige serie die te zien is via het YouTube-kanaal van Queen. De titel: Queen The Greatest.

50 afleveringen

De serie bestaat uit vijftig afleveringen en zijn chronologisch geordend. Te zien is hoe Queen zijn eerste concerten gaf in kleine zalen als de Rainbow en Odeon in Londen, waarna ze in snel tempo de wereld veroverden. Te zien zijn nooit eerder vertoonde beelden, achtergrondverhalen over Queens bekendste tracks en backstage footage die is geschoten na afloop van concerten.

De serie is bedacht en geproduceerd door Simon Lupton, in samenwerking met de huidige leden van Queen. Na de zeer succesvolle film Bohemian Rhapsody uit 2018 hebben Queen-fans opnieuw iets om naar uit te kijken.

Trailer

Bekijk hier alvast de eerste beelden van Queen The Greatest.

Powered by Labrador CMS