Winq ♥︎ elektrisch karren

Winq Loves... Fiat 500e

Italiaans temperament

Leestijd: < 1 min

Nog maar net beschikbaar en nu al een lieveling: de Fiat 500e. Er was natuurlijk al een hybride 500 maar deze volledig elektrische variant is een lust voor het oog en levert veel rijplezier: de auto is iets breder en hoger dan van de oude 500, de boordcomputer is ronduit handig en het sturen in de stad is bijkans orgastisch.

De Fiat 500e heeft drie rijstanden: Normal, Range en Sherpa. In ‘Normal’ kun je een beetje doorrijden maar vraag je ook meet van de batterij terwijl in ‘Sherpa’ kun je heel misschien driehonderd kilometer rijden zonder bij te batterijen. (80% van de accu is in 35 minuten weer vol)

Voor het infotainment maakt de auto gebruik van een Android Auto-besturingssysteem. Met widgets om de weergave van functies en apps te configureren en Apple CarPlay is ook draadloos beschikbaar. De 500e integreert de smartphone van de bestuurder – eigenlijk is de auto een verlengde van zijn telefoon.

Wat alleen nog ontbreekt is een gepassioneerde Silvano op de bijrijdersstoel.

Wat alleen nog ontbreekt is een gepassioneerde Silvano op de bijrijdersstoel. Die moet je nog wel even zelf scoren bij Pizza Pepperoni, om de hoek.

Click hier voor alles over de Fiat 500e.

Powered by Labrador CMS