Naomie Pieter organiseert de eerste Black Pride

“Als lhbt'ers van kleur worden we constant genegeerd”

Leestijd: < 1 min

Naomie Pieter, oprichter van Black Queer & Trans Resistance NL en van queer dancehall-feest Pon Di Pride, organiseert op 25 juli de eerste Black Pride in Amsterdam. "Als lhbt'ers van kleur worden we constant genegeerd."

Met de eerste Black Pride in Amsterdam organiseert activist Naomie Pieter, die eerder dit jaar het Roze Lieverdje won, een protest waar de queerbeweging en anti-racismebeweging samenkomen. 

Met Black Pride vraagt zij aandacht voor racisme, geweld en discriminatie tegen zwarte trans en queer personen. Verder vraagt ze met het protest aandacht voor de dekolonisatie van het onderwijs en de inclusie van (zwarte) queergeschiedenis, beter asielbeleid voor queer asielzoekers, meer sociale woningbouw en een vermindering van inkomensongelijkheid. 

Bovenal eist Pieter met Black Pride een plek op voor zwarte queer personen die zich niet atijd thuisvoelen in de regenbooggemeenschap omdat ze zwart zijn en niet altijd in de zwarte gemeenschap omda ze queer zijn. 

Vice volgde Pieter in aanloop naar het evenement en maakte daar een korte documentaire over. De docu Black Pride: De Dubbele Strijd van Naomie Pieter is hier te zien.

Powered by Labrador CMS