RuPaul heeft het er maar druk mee. Na spin-offs in landen als Canada, Thailand, Australië en natuurlijk Nederland en All Stars-seizoenen komt er nu een nieuw platform bij waarop zijn Drag Race wordt ingezet: je eigen telefoon.

Drag Race-producent World of Wonder is een samenwerking aangegaan met de game-ontwikkelaars Leaf Mobile en East Side Games, waarbinnen ze werken aan de ontwikkeling van een videogame rond de wereldberoemde afvalrace.

Uitzinnige looks

In het spel kunnen Drag Race-fans hun eigen uitzinnige looks creëren en daarmee andere kandidaten uitdagen op de virtuele catwalk.

Volgens Darcy Taylor, directeur van Leaf, is dit een bijzondere ontwikkeling op gamegebied: “We zijn er trots op dat dit de eerste big budget lhbtq game experience zal worden voor een wereldwijd publiek.”

RuPaul’s Drag Race – the Mobile Game zal later dit jaar beschikbaar zijn voor Android’ en IOS-telefoons. Heel veel meer over de game is nog niet bekend. Via Dragracethegame.com kun je je aanmelden voor een nieuwsbrief, die je op de hoogte houdt van alle komende ontwikkelingen.