Lekker spelen op je phone: er komt een virtuele RuPaul’s Drag Race videogame

Creëer je eigen looks op de virtuele catwalk

Leestijd: < 1 min

Het universum van RuPaul’s Drag Race dijt steeds verder uit. Er komt nu een videogame waarin je zelf aan de slag kan als virtuele kandidaat: creëer je eigen looks en ga daarmee de uitdaging aan op de digitale catwalk.

RuPaul heeft het er maar druk mee. Na spin-offs in landen als Canada, Thailand, Australië en natuurlijk Nederland en All Stars-seizoenen komt er nu een nieuw platform bij waarop zijn Drag Race wordt ingezet: je eigen telefoon.

Drag Race-producent World of Wonder is een samenwerking aangegaan met de game-ontwikkelaars Leaf Mobile en East Side Games, waarbinnen ze werken aan de ontwikkeling van een videogame rond de wereldberoemde afvalrace.

Uitzinnige looks

In het spel kunnen Drag Race-fans hun eigen uitzinnige looks creëren en daarmee andere kandidaten uitdagen op de virtuele catwalk.

Volgens Darcy Taylor, directeur van Leaf, is dit een bijzondere ontwikkeling op gamegebied: “We zijn er trots op dat dit de eerste big budget lhbtq game experience zal worden voor een wereldwijd publiek.”

RuPaul’s Drag Race – the Mobile Game zal later dit jaar beschikbaar zijn voor Android’ en IOS-telefoons. Heel veel meer over de game is nog niet bekend. Via Dragracethegame.com kun je je aanmelden voor een nieuwsbrief, die je op de hoogte houdt van alle komende ontwikkelingen.

Powered by Labrador CMS