Bekijk het Scapino Ballet Rotterdam twee avonden live

Via het kersverse platform Scapino Streamt

26 maart 2021, Winq redactie, 2 minuten

Het Rotterdamse Scapino Ballet heeft een kersvers video on demand platform gelanceerd: Scapino Streamt. Op 21 en 22 april presenteren ze hier twee online dansavonden waarin telkens het werk van een jonge choreograaf centraal staat.

Op Scapino Streamt zijn bekende voorstellingen te zien van Scapino Ballet Rotterdam, waaronder Pas de deux en Pearl. Op 28 maart komt de voorstelling Henry van choreograaf Itamar Serussi online.

The Square Recordings

Speciale aandacht vraagt het Scapino Ballet voor The Square Recordings. In het kader daarvan presenteren ze op 21 en 22 april The Square recordings, twee online dansavonden op het kersverse video on demand platform Scapino streamt.

Voor de uitzendingen van het tweeluik heeft Scapino de afgelopen weken gefilmd op verschillende locaties, Garage Rotterdam en Theater aan de Schie.

Speciale videoversie

Elke avond staat één dansstuk van een jonge choreograaf centraal, waarvan een speciale videoversie is gemaakt. Daaromheen krijgen kijkers een kijkje in de Scapino keuken met ‘behind the scenes’ reportages en kunnen zij deelnemen aan gesprekken met dansers en choreografen.

De jonge makers vertellen over hun inspiraties en werkwijze maar ook over hoe de pandemie hun dansstukken beïnvloedt. De gesprekken worden live uitgezonden vanuit de locaties. Bijzonder onderdeel daarbij wordt een live uitvoering door de dansers.

Programma

Woensdag 21 april
Carried alive van Justin de Jager – opgenomen in Garage Rotterdam

De jonge Nederlandse danser en choreograaf Justin de Jager is een pionier in de breakdancediscipline ‘threading’, een oneindige opvolging van beweging waarbij dansers voortdurend met elkaar verbonden zijn. Justin won onlangs de Korzo aanmoedigingsprijs, de Leo Spreksel Award, en is binnenkort op televisie te zien in Dans met mij, een vierdelige serie van Jan Kooijman voor NTR over de nieuwe generatie dansers en choreografen.

Donderdag 22 april
What remains van Alba Castillo – opgenomen in Theater aan de Schie

De Spaanse danseres en choreografe Alba Castillo maakt danspoëzie met een vleugje magie. De mens staat centraal in haar dansstukken die zij op theatrale wijze vormgeeft. In What remains lopen heden en verleden, fantasie en realiteit op ingenieuze wijze door elkaar.

Aanvullende informatie

Start uitzending om 20.15 uur, duur ± 45 minuten
Waar: streaming.scapinoballet.nl
Kaart: € 10,-

Coverbeeld: Alba Castillo - Foto Bas Czerwinski

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 111

Deze keer: The Daddy Issue staat in het teken van wensvaders, plant daddy's etc.

Neem een abonnement

Geef cadeau