Verdachte geplande aanslag Pride hoort eis van ruim 8 maanden en tbs

Leestijd: < 1 min

Er is een celstraf van 253 dagen en tbs met voorwaarden geëist tegen de 32-jarige Tahsin E. vanwege verdenkingen van het plannen van een aanslag op Pride Amsterdam of een politiebureau.

Dat meldt de NOS. De verdachte werd op 7 augustus aangehouden. E. had op Twitter gevraagd of iemand een AK47 te koop had, die hij 'nodig had voor de Gay Pride-parade'. Ook werden in zijn woning telefoons, waterstofperoxide, injectiespuiten en maatbekers aangetroffen. Op zijn telefoon werden bovendien foto's met oorlogsbeelden, afbeeldingen van wapens en oproepen van terreurgroep Islamitische Staat aangetroffen.

Volgens de advocaat van E. was er geen sprake van een concreet plan om een aanslag te plegen. E. kreeg eerder vier maanden cel voor het maken van een ontstekingsmechanisme. Zijn advocaat weet dat destijds aan een fascinatie voor wapens en een autistische stoornis.

In het huidige onderzoek werd E. verminderd toerekeningsvatbaar bevonden. Gedragsdeskundigen adviseerden daarom tbs met voorwaarden. E. bracht al 253 dagen door in voorarrest, de geëiste gevangenisstaf komt met deze tijd overeen. Op 15 april doet de rechtbank uitspraak.

Bron: NOS.nl

Powered by Labrador CMS