Verdachte geplande aanslag Pride hoort eis van ruim 8 maanden en tbs

01 april 2021, Winq redactie, 2 minuten

Er is een celstraf van 253 dagen en tbs met voorwaarden geëist tegen de 32-jarige Tahsin E. vanwege verdenkingen van het plannen van een aanslag op Pride Amsterdam of een politiebureau.

Dat meldt de NOS. De verdachte werd op 7 augustus aangehouden. E. had op Twitter gevraagd of iemand een AK47 te koop had, die hij 'nodig had voor de Gay Pride-parade'. Ook werden in zijn woning telefoons, waterstofperoxide, injectiespuiten en maatbekers aangetroffen. Op zijn telefoon werden bovendien foto's met oorlogsbeelden, afbeeldingen van wapens en oproepen van terreurgroep Islamitische Staat aangetroffen.

Lees ook

Man verdacht van plannen aanslag tijdens Canal Parade

31-jarige Tahsin E. moet vrijdag voorkomen

'Pride was doelwit aanslag'

Met bomvesten en kalasjnikovs

Volgens de advocaat van E. was er geen sprake van een concreet plan om een aanslag te plegen. E. kreeg eerder vier maanden cel voor het maken van een ontstekingsmechanisme. Zijn advocaat weet dat destijds aan een fascinatie voor wapens en een autistische stoornis.

In het huidige onderzoek werd E. verminderd toerekeningsvatbaar bevonden. Gedragsdeskundigen adviseerden daarom tbs met voorwaarden. E. bracht al 253 dagen door in voorarrest, de geëiste gevangenisstaf komt met deze tijd overeen. Op 15 april doet de rechtbank uitspraak.

Bron: NOS.nl

Magazine 109
Deze keer: Thorn Roos de Vries, COC-directeur Marie Ricardo en meer
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 109

Deze keer: Thorn Roos de Vries, COC-directeur Marie Ricardo en meer

Neem een abonnement

Geef cadeau