Willeke Alberti was in 1995 te gast in Bananasplit, in de periode dat ze net weer was begonnen met zingen. Ze scoorde in de jaren negentig hits met ‘Ome Jan’ en ‘Groetjes uit Rio’ en in deze aflevering van de show zit dan ook een optreden van de zangeres, die zich toen al (en nog altijd) de ultieme homomoeder mag noemen.

Terugblik

Ze is speciale gast en blikt samen met Ralph Inbar terug op haar bijdrage van tien jaar eerder, toen ze nog samen met haar toenmalige echtgenoot Soren Lerby en zoontje Johnny de Mol in één huis woonde. Te zien was hoe de PTT een telefooncel had afgeleverd op de stoep van Wil en Seur, waardoor het echtpaar geen gebruik meer kon maken van de eigen oprit. Was dat niet hilarisch?

Voor de aflevering van 1995 hadden ze iets nieuws verzonnen: Willeke werd naar school geroepen omdat er iets aan de hand was met haar zoontje Johnny. Die zat in het complot en zou zogenaamd voor galg en rad opgroeien omdat hij allerlei streken uithaalde in de klas. Ook alweer zo hilarisch.

Peter Jan Rens

Daarna is er opnieuw gedoe met een telefooncel (waarvan over een tijdje helemaal niemand meer weet dat die dingen ooit bestonden), een sketch in een restaurant waarbij een nepchef aan tafel allemaal eten in een blender bereidt en en tot slot krijgt een piepjonge Peter Jan Rens een grap aan zijn kont gehangen.

De aflevering duurt 42 minuten en voor elke grap nemen de makers heel, heel, heel erg uitgebreid de tijd. Niet gek dus, om af en toe even een stukje door te spoelen. Maar het is leuk om 1995-Willeke even terug te zien, en dat in een supervrolijke setting. Hier de beelden!