Nieuwe muziek: Duncan verovert Amerika

Bekijk hier de nieuwste video's, optredens en meer

09 april 2021, Jaap Bartelds, 8 minuten

Die Duncan Laurence… Bijna twee jaar na zijn glorieuze overwinning op het Eurovisie Songfestival is zijn ‘Arcade’ een Tiktok-hit die zo groot is geworden dat het Ellen DeGeneres is opgevallen. Zie hier een fragment van haar talkshow. Verder is er nieuwe muziek van Years & Years, P!nk zingt wederom een duet en Michelle Visage zingt met Steps. Maar er is meer…

Steps & Michelle Visage – ‘Heartbreak in This City’

De dames en heren van Steps zijn allemaal wat ouder, rijper en vooral strakker getrokken vergeleken met hun vorige piek in de jaren negentig. Maar qua strakheid verbleken ze bij Michelle Visage, die eruitziet of ze alle botox en fillers uit de Steps-leden heeft gezogen. Desondanks is het een fraai gezicht, deze video met een spionagethema. En het liedje is ook nog eens een ongelooflijke oorwurm.

Demi Lovato – ‘Dance With the Devil’

Demi Lovato heeft het niet altijd even gemakkelijk gehad. Sterker nog: na een overdosis kreeg ze drie herseninfarcten en een hartaanval en was ze bijna dood geweest. Die ervaring deelt ze nu in een documentaire over haar turbulente leven en de specifieke overdosis-episode is nu het onderwerp van de video van haar nieuwe single. Heftige beelden.

St. Vincent – ‘The Melting of the Sun’

Het is alsof je ineens wordt geteleporteerd naar de jaren zeventig in de nieuwe video van St. Vincent, die grotendeels uit animatie bestaat. Af en toe flitst de zangeres zelf voorbij in een peignoir vol veren, alsof je naar een historisch YouTube-clipje van Rita Hovink zit te kijken. Mooi gedaan.

Duncan Laurence – ‘Arcade’

Dankzij Tiktok groeit Duncan Laurence misschien wel uit tot een wereldster. Vorige week was hij live te zien in The Today Show, waarna ook Ellen DeGeneres aandacht besteedde aan de Songfestivalwinnaar. Hij was niet bij haar op bezoek – dat kon helaas niet vanwege coronaredenen. Maar hij was te zien en te horen in een opgenomen video.

Morcheeba – ‘The Moon’

Deze Britse act klonk altijd als Portishead-light, met invloeden uit triphop, blues en sixties pop. Dat is op ‘The Moon’ niet anders, dat een heerlijk James Bond-retro-gevoel oproept, en ook een beetje Serge Gainsbourg.

Garbage – ‘The Men Who Rule the World’

Net als Morcheeba is Garbage een nineties act die maar blijft knallen, al zit de muziek van de band van zangeres Shirley Manson in een heel andere hoek. De eerste single van het nieuwe, zevende, studioalbum No Gods No Masters heeft een lekkere rock-hook,

Yelle – ‘Noir’

De Franse electro-act Yelle bestaat ook alweer een jaar of vijftien. In de video van ‘Noir’ is te zien hoe een couturier zich uitleeft op zijn modellen: de zangeres zelf, een aantal dansers en het dragduo Rose & Punani.

Rag’n’Bone Man & P!nk – ‘Anywhere Away From Here’

Terwijl P!nk momenteel haar zoveelste monsterhit scoort met ‘Cover Me in Sunshine, dient de volgende zich alweer aan. Waar ‘Cover Me’ een duet is met haar dochtertje Willow Sage Hart, zingt ze nu samen met Rag’n’Bone Man. Dit is de leadsingle van zijn nieuwe album Life By Misadventure, dat op 7 mei verschijnt. In de video wordt een theater compleet overgenomen door de natuur.

La Loye – ‘I Only Hear You in My Song’

Achter de naam La Loye gaat de Nederlandse queer singer-songwriter Anne Lieke Heusinkveld schuil. In ‘I Only Hear You in My Song’ beschrijft ze de breuk met haar vorige vriendin. Met het lied wil La Loye een rolmodel zijn voor de jeugd en lhbtq-jongeren, die verder nog niet zoveel voorbeelden hebben in het Nederlandse muzieklandschap.

Gwen Stefani & Saweetie – ‘Slow Clap’

Met de comeback van Gwen Stefani wil het nog niet echt vlotten. Je hebt met ‘Slow Clap’ dan ook niet het idee dat je naar iets nieuws zit te kijken. Dat cheerleader- en kleedkamerthema is behoorlijk uitgemolken en het liedje is ook weer typisch Amerikaans. Alsof het 2004 all over is.

Doja Cat & SZA – ‘Kiss Me More’

Allereerste gedachte: wat een leukerd, die astronaut (dat is dus Alex Landi uit Grey's Anatomy). Hij komt in een intergalactische kano aangevaren om vervolgens oog in oog te staan met een reusachtige Doja Cat die is uitgelicht in pretty pink. Sowieso willen we alle kleren uit deze video graag zien in een aflevering van RuPaul’s Drag Race.

Magazine 117
De nieuwste editie van Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau