GLAAD staat voor Gay & Lesbian Alliance Against Defamation en werd opgericht in 1985. De organisatie ziet er sindsdien op toe dat de entertainmentindustrie een goed beeld weergeeft van lbhtq’s. Vorige week werden voor de 32e keer de GLAAD Media Awards uitgereikt.

Sam Smith

Sam Smith won in de categorie Outstanding Music Artist. De 28-jarige Britse zanger werd toegesproken door Katy Perry, die de genomineerden introduceerde. Dat waren naast Smith ook Halsey, Kehlani, Miley Cyrus, Pabllo Vittar, Adam Lambert, Brandy Clark en Ricky Martin. 

Smith was zelf virtueel aanwezig bij het evenement en gaf een reactie: “Ik kijk elk jaar naar deze awardshow en het betekent heel veel voor me dat ik nu in de prijzen ben gevallen. Muziek is en blijft een belangrijke kracht om mensen over de hele wereld met elkaar te verbinden. Als ik kijk naar de artiesten in deze categorie, dan is het hun muziek die mij en iedereen er het afgelopen jaar doorheen heeft geholpen.”

Disclosure

Actrice en lhbtq-activist Laverne Cox nam een award in ontvangst voor Beste Documentaire, Disclosure genaamd, die gaat over de weergave van Transgender personen in films en series en is te zien op Netflix.

De cast van Glee bracht een eerbetoon aan Naya Rivera, die eerder dit jaar om het leven kwam bij een bootongeluk. In Glee speelde zij Santana Lopez, de love interest van Danni. Dat was een rol van Demi Lovato, die het eerbetoon begon met een emotionele speech.

Films en series

Andere films en series die in de prijzen vielen, waren The Boys in The Band, Happiest Season, Schitt’s Creek, Star Trek: Discovery, Uncle Frank, I May Destroy You en We’re Here. Een compleet overzicht van alle prijswinnaars is te vinden bij CNN.