Het is de eerste keer dat de Gay Games in Azië zullen plaatsvinden. De exacte datum waarop de Games beginnen is 11 november 2022 en de evenementen duren tot en met 19 november. Hoewel het bij de Gay Games draait om de 36 sporten die zijn geselecteerd, is er ook veel aandacht voor kunst, cultuur en natuurlijk de lol van het samenkomen van de lhbtq-gemeenschap.

Sporten

In totaal verwacht de organisatie 12.000 deelnemers, 75.000 toeschouwers en 3.000 vrijwilligers uit ongeveer honderd landen. Onder de 36 sporten die zijn geselecteerd, bevinden zich voor de hand liggende bezigheden als marathonlopen, waterpolo, volleybal, tennis, bodybuilding, gewichtheffen en roeien, maar ook nieuwkomers als drakenboot-racen en dodgeball. Het complete overzicht vind je hier.

Kunst en cultuur

Het onderdeel Kunst & Cultuur omvat een compleet festival dat zes avonden achter elkaar tal van acts biedt. Er zijn tentoonstellingen, presentaties, optredens van internationale artiesten, cabaretshows en tours door de bekende Victoria-haven van Hong Kong. Ook wordt gevierd dat de Gay Games precies veertig jaar bestaan in 2022.

Voorinschrijving

Op de website van Gay Games Hong Kong 2022 (of in het kort GGHK2022) vind je alle informatie die nodig is om je te oriënteren. Je hebt nog even, want het duurt nog ruim anderhalf jaar voor het zover is. Maar toch is het handig om je nu alvast aan te melden met een voorinschrijving. Hiermee krijg je niet alleen korting, maar ben je er zeker van dat het goed komt met je definitieve inschrijving.

Dus ga naar de website van GGHK2022, schrijf je in als sporter, supporter of vrijwilliger en blijf automatisch op de hoogte van de volgende stappen.