Op basis van een berg archiefmateriaal is een documentaire samengesteld die inzoomt op de levens van Truman Capote en Tennessee Williams. De schrijvers hadden op sommige vlakken veel gemeen, op andere punten waren zij juist elkaars tegenpolen.

Zachary Quinto en Jim Parsons

Truman & Tennessee: An Intimate Conversation biedt een intiem inkijkje in de levens van beide schrijvers. Acteurs Zachary Quinto en Jim Parsons fungeren als vertellers bij de beelden die zijn opgedoken uit de archieven van Truman Capote en Tennessee Williams.

Daarnaast verbeelden de acteurs, die al eerder samen waren te zien in The Boys In The Band, de schrijvers in verschillende stadia in hun levens. Parsons speelt Capote, Quinto kruipt in de huid van Williams.

Tête à tête

Regisseur Lisa Immordino Vreeland is de maker van de documentaire, die 86 minuten duurt. Zij vertelt aan filmsite Deadline: “We hebben een intieme tête à tête gecreëerd tussen deze literaire giganten. Hierbij hebben we hun eigen woorden en werk gebruikt om een beeld te schetsen van hun denkbeeldige leefwereld, hun passies, hun liefdesleven, hun roem en de uiteindelijke prijs die beide heren hebben betaald voor hun succes.”

Capote en Williams verschilden dertien jaar van elkaar en stierven binnen een jaar van elkaar, in respectievelijk 1983 en 1984. Beide schrijvers worden gezien als de grootste van hun tijd. Williams is nog altijd bekend van zijn toneelstukken The Glass Menagerie en A Streetcar Named Desire. Capotes bekendste werken zijn In Cold Blood en Breakfast at Tiffany’s.

30 april online

Truman & Tennessee: An Intimate Conversation verschijnt op 30 april op verschillende digitale platformen. Kijk voor meer informatie op trumantennessee.co.uk. Hier de eerste beelden in de trailer.