Popstars wordt in Nieuw-Zeeland gepresenteerd door Kimbra Johnson, een met Grammy’s bekroonde zangeres die we hier vooral kennen van haar duet met Gotye, ‘Somebody That I Used To Know’. De zangers die auditie doen voor haar show, zingen geen covers, maar een eigen geschreven nummer.

Mensen helpen

Toen de 19-jarige Alex Phillips uit Auckland aan de beurt was, liet hij een filmpje zien waarin hij onthulde dat hij in zijn jeugd veel is gepest, uit de kast is gekomen als gay en muziek ziet als een manier om zijn gevoelens te verwoorden en verwerken. Ook wil hij andere mensen helpen met zijn liedjes.

Met zijn lied ‘Overdose’ verraste hij de jury, waarbij Nathan King (de leadzanger van de band Zed) tot tranen toe roerde. ‘Overdose’ gaat over iemand die niet helemaal lekker in zijn vel zit en daardoor weinig aansluiting voelt met de mensen om zich heen, en hoe mensen soms pas iets op waarde schatten als het is verdwenen.

Alex is door

Ook Kimbra kreeg het even te kwaad. Uiteindelijk stemde de jury hem door naar de volgende ronde. Bekijk hier het aangrijpende optreden van Alex Phillips.