In 2017 werd de film God’s Own Country vaak vergeleken met Brokeback Mountain, omdat beide films als centraal thema hadden dat ze gingen over twee boeren die verliefd op elkaar worden. Toch zijn het twee totaal verschillende films.

Regisseur Francis Lee kwam na God’s Own Country met de film Ammonite, waarin Kate Winslet een 19e-eeuwse paleontoloog speelde die verliefd werd op een vrouw. Aan Esquire vertelt Lee nu dat hij werkt aan een horrorfilm, die opnieuw een queer thema zal hebben.

Josh O'Connor

De film is gebaseerd op een boek waarvan de titel nog niet bekend is gemaakt en gaat over een jonge man die eenzaam en alleen in de wildernis verblijft. Josh O’Connor, bekend van zijn rol in God’s Own Country en later van zijn vertolking van prins Charles in The Crown, is gevraagd voor de hoofdrol in de horrorfilm.

O’Connor werkt dus voor de tweede keer samen met Francis Lee. De acteur is sowieso lekker bezig: voor zijn rol als prins Charles kreeg hij een Golden Globe en daarna schitterde hij nog in de succesvolle films Only You en Emma.

Trailer

Bij gebrek aan meer concrete informatie over het nieuwe filmproject van Francis Lee is hier nog maar eens de trailer van God’s Own Country.