Very Vintage: Japanse fitnessmeisjes leren Engels

‘I have a bad case of diarrhea!’

Leestijd: < 1 min

Altijd handig om een paar zinnetjes in het Engels paraat te hebben. De Japanse Zuiikin Girls deelden nuttige tips met hun kijkers terwijl ze fitness-pasjes deden. Zo sloeg je als kijker twee vliegen in één klap: Engels leren terwijl je in shape blijft! Dat het hier om een parodie ging, was niet bij iedereen bekend. Hier de grappigste voorbeelden.

De Zuiikin Girls waren een culthit in de jaren negentig. Voordat de reguliere ochtend-tv begon in Japan, kwamen zij met een soort ochtendgymnastiek dat wij hier kennen van Olga Commandeurs Nederland in Beweging. De Zuiikin Girls voegden daar nog een extra laag aan toe: ze leerden de kijkers Engelse zinnetjes.

'I was robbed by two men!'

Een aflevering begon altijd met een geacteerde scène. Zo werd een van de danseressen zogenaamd lastig gevallen in een park, waarop ze haar belagers toeriep: ‘Take anything you want’ en ‘Spare me my life’. Later in de scène blikten de danseressen nog eens terug: ‘I was robbed by two men!’

Met de komst van YouTube kregen de Zuiikin Girls wereldwijd een cultstatus. In de vijftien jaar dat het videoplatform nu bestaat, zijn de video’s gekomen en gegaan, en momenteel staat er nog maar een fractie online. Maar die video’s willen we je niet onthouden. Want wat moet je doen in het geval je alles per ongeluk laat lopen? Dan roep je natuurlijk luidkeels: ‘I have a bad case of diarrhea!’

Random video's

Hier een vrij willekeurig overzicht van wat er nu nog online te vinden is. In sommige video's zijn ook beelden opgenomen van random voorbijgangers die de dansjes van de Zuiikin Girls weer nadoen. Hier de beelden!

Powered by Labrador CMS