Nieuwe muziek: Olly Alexander is starstruck en Mariah zucht en steunt

Thank God It's Friday!

16 april 2021, Jaap Bartelds, 8 minuten

Daar is-ie dan eindelijk, de nieuwe video van Years & Years. Olly Alexander is in topvorm met zijn single ‘Starstruck’. Verder is Texas terug van weggeweest, zoent Lil Nas X met een rapper van Brockhampton en is Mariah na 20 jaar weer gespot met Busta Rhymes. Maar er is meer nieuwe muziek…

Texas – ‘Mr. Haze’

Zangeres Sharleen Spiteri draait al jaren mee in het muziekwereldje. In Nederland scoorde ze met haar band Texas enkele hits met ‘Prayer for You’ (#31 in 1989), ‘Say What You Want’ (#6 in 1998) en ‘Inner Smile’ (#27 in 2001). In 2006 stopte de band, om in 2013 weer bij elkaar te komen. Na vier jaar stilte komt er eind mei een nieuw album uit, Hi genaamd. ‘Mr. Haze’ is de tweede single, dat klinkt als een zomers sixties-niemendalletje.

Years & Years – ‘Starstruck’

Volgens zanger en enig overgebleven bandlid Olly Alexander is ‘Starstruck’ niets meer of minder dan ‘drie minuten interstellaire extase’. Oftewel: de opwinding die je voelt als je bij iemand bent in wie je helemaal opgaat. Hij maakte dit lied na een jaar thuis te hebben gezeten. “Ik wilde iets superpositiefs maken waar mensen lol aan beleven, onder wie ikzelf.”

Brockhampton – ‘Count on Me’

Lil Nas X verbaasde twee weken geleden met een video waarin hij de duivel een lapdance geeft. Het was zijn queerste video tot nu toe. Deze keer duikt hij op in de nieuwe video van hiphopcollectief Brockhampton, waarin hij zoent met rapper Dominic Fike. De video doet denken aan een Twin Peaks-achtige koortsdroom.

Gerardo – ‘Lockdown’

Van eigen bodem is ‘Lockdown’, een lied dat de Rotterdamse Gerardo, die liedjes is gaan schrijven en inmiddels genoeg materiaal heeft voor een compleet album. Zo geeft hij gestalte aan een lang gekoesterde jongensdroom. ‘Lockdown’ is alweer een tijdje uit, maar de video willen we je niet onthouden. Gerardo maakte daarnaast ook nog een lied over het Songfestival dat in zijn geliefde Rotterdam gehouden wordt. Die track vind je hier.

Busta Rhymes & Mariah Carey – ‘Where I Belong’

Na bijna twintig jaar zijn Mariah Carey en Busta Rhymes weer samen te horen. In 2002 brachten ze de track ‘I Know What You Want’ uit. Vorig jaar volgde ‘Where I Belong’, waarbij deze week ineens een gloednieuwe video verscheen. Let op de break op ongeveer 4m09s, waar Busta en Mariah iets heel bijzonders doen met hun stemmen.

Yellow Claw – ‘DRXGS’

Zangeres Sara Fajira komt uit Soerabaja, Indonesië en is te horen op de nieuwe single van het Nederlandse DJ-collectief Yellow Claw. Heel wat anders dan ‘Krokobil’, waarmee ze in 2012 doorbraken. Met zo’n video verlang je automatisch naar een vakantie ver weg in een warm land.

Major Lazer – ‘Titans’

Sia duikt weer eens ergens op, deze keer in ‘Titans’, de nieuwe single van Major Lazer waarop ook de Britse singer-songwriter Labrinth is te horen. De video schetst een hybride wereld die zowel tribal als futuristisch is, met een paar bijzonder schattige fantasiewezens.

Rina Sawayama & Elton John – ‘Chosen Family’

Tijdens de lockdown is Rina Sawayama bevriend geraakt met Elton John. Ze besloten een nieuwe versie op te nemen van een track op haar debuutalbum, met zang van Elton John, maar ook piano.

Marina – ‘Purge the Poison’

In een gifgroene jurk (of is het gifgeel?) zingt Marina – alweer een tijdje zonder haar Diamonds) dit operette-op-pop-gezette lied. Van het album Ancient Dreams in a Modern Land, dat op 11 juni verschijnt.

Bebe Rexha – ‘Sabotage’

Met een lied dat - als het een hit wordt – nog vele malen word nagezongen in The Voice-achtige tv-shows maakt Bebe Rexha behoorlijk wat indruk. En waaar lijkt dat refrein ook alweer op? De video zit overigens vol fraaie slow motion special effects.

Charli XCX – ‘Unlock It’

Met een breezy beat is Charli XCX helemaal klaar voor de zomer. Ze krijgt gezelschap van Kim Petras en Jay Park en de video heeft een nineties vibe. Al met al een geslaagde combinatie.

Niall Horan – ‘With or Without You’

One Direction-alumni Niall Horan pakt z’n gitaar erbij voor een cover van U2, omdat hij nu eenmaal graag liedjes van landgenoten zingt. Dat doet hij in het kader van St. Patrick’s Day, waarvoor biermerk Guinness het livestream event ‘The Best of the Pub’ organiseerde. Best mooi.

Magazine 110
Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 110

Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas

Neem een abonnement

Geef cadeau