Gaat de Amsterdamse Pride dit jaar door?

De beslissing wordt binnenkort gemaakt

15 april 2021, Winq redactie, 1 minuut

Eerder deze week werd een nieuwe stappenplan gepresenteerd waarmee de overheid hoopt uit de lockdown te komen. Maar wat betekent dat voor Pride Amsterdam?

Volgens het stappenplan mogen – als alles goed gaat – mogelijk vanaf 7 juli weer evenementen worden georganiseerd. Ervaring leert dat dergelijke planningen echter niet altijd definitief zijn; van de data in het gepresenteerde stappenplan kan nog weleens afgeweken worden. De organisatie van Pride Amsterdam laat weten begin mei een beslissing te maken omtrent het al dan niet doorgaan van het evenement in 2021. Voor de voorbereidingstijd is dit de laatst mogelijke datum.

Lees ook

Pink planner

Dit worden dé grote roze evenementen van 2021

Directeur Lucien Spee: “Wij krijgen veel vragen en horen dat er in de gemeenschap grote zorgen zijn of de laatste editie ook direct de laatste botenparade is geweest. Dit komt waarschijnlijk doordat de gemeente Amsterdam volop bezig is met het aanpassen van het evenementenbeleid. Wij benadrukken deze mensen dat de botenparade immaterieel erfgoed is sinds 2019, dus we ook na corona gewoon terugkomen. Alleen of het al dit jaar veilig, verantwoord en coronaproof te doen is, kunnen we nu nog niet bepalen. Daarom is zichtbaarheid van de LHBTIQ+ gemeenschap dit jaar het uitgangspunt en gaan we er alles aan doen dit binnen de dan geldende spelregels te organiseren.” Zodra het besluit over de botenparade is genomen zal dit bekend worden gemaakt.

.

Magazine 122
De nieuwe Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 122

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau