Zes mannen over de liefde voor hun lijf

“Alles wat het leven te bieden had, leek voor mij niet meer bestemd”

Cas kan nu weer genieten van het leven

30 april 2021, Martijn Tulp, 3 minuten

Zes mannen vertellen tijdens hun scheerbeurt, oog in oog met hun spiegelbeeld, hoe ze van hun lichaam hebben leren houden.

Cas Maarse (25)

Studeerde voor jeugdzorgwerker

 “In 2014 kreeg ik steeds meer pijn in mijn voeten. Ik ging naar de fysio, omdat ik dacht dat het een voetbalblessure was. Na ongeveer driekwart jaar kreeg ik de diagnose: de ziekte van Lyme. Ik dacht: ik ben een jaar ziek en daarna pak ik mijn leven weer op, ga ik m’n hbo-opleiding doen in de stad en de gayscene ontdekken, maar helaas bleef ik ziek. 

Dat zorgde er mede voor dat het jaren langer duurde voordat ik uit de kast kwam. Ik ging niet meer uit met vrienden en kon helemaal niets meer, behalve op de bank liggen en uitrusten omdat mijn batterij zo leeg was. Ik probeerde diverse reguliere en niet-reguliere behandelingen. Een daarvan leek aan te slaan, maar de klachten kwamen erger terug. Toen de arts me vertelde dat ik uitbehandeld was, stortte mijn wereld volledig in. Alles wat het leven te bieden had, leek voor mij niet meer bestemd; ik zou iedere dag pijn en zware vermoeidheidsklachten hebben.

Het was erg teleurstellend om steeds weer te merken dat behandelingen niet werkten. Ik besloot me te focussen op de dingen die ik nog wél kan. Ook probeerde ik met de huisarts allerlei pijnmedicatie uit. Na de negende kuur vonden we iets dat ongeveer 10 procent van de pijn wegneemt. Dat lijkt misschien weinig, maar het is net dat beetje waardoor ik weer dingen kan doen, wat conditie op kan bouwen, en een paar sociale contacten kan onderhouden. Ik had nooit gedacht dat ik weer op dit niveau zou komen. Ik kan nu weer genieten van het leven en daar ben ik echt superblij mee.”

Deze shoot werd mede mogelijk gemaakt door Philips. Cas maakte tijdens de shoot gebruik van de Philips Shaver S9000 Prestige. Daarmee kun je je scheerbeurt personaliseren door een van de drie comfortstanden te kiezen. Het scheerapparaat glijdt dankzij de skincomfort-ringen met anti-wrijvingscoating ongekend soepel over je huid, met als resultaat ultieme gladheid die je raakt en voelt.

Magazine 110
Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas
Artikelen in dezelfde serie - Self-love is love

“Ik moet afscheid nemen van mijn lichaam zoals het vroeger was”

“Mijn littekens herinneren me aan de ontdekkingstocht naar mijn identiteit”

“Door de stress rond mijn coming-out viel ik veel af”

“Voor dikke mensen zijn er nauwelijks rolmodellen”

“Ik schaamde me voor mijn spierziekte”

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 110

Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas

Neem een abonnement

Geef cadeau