Helemaal in het begin van de eerste, toen nog intelligent genoemde, corona-lockdown doken de thuiszitter massaal op de Netflix-docuserie Tiger King. Te zien was hoe het bizarre leven van Joe Exotic (echte naam: Joseph Maldonado – Passage) zich ontvouwde.

Moordcomplot

Naast een imperium vol wilde dieren stortte hij zich op een politieke carrière, begon hij op te treden als zanger en dan hield hij er ook nog een onstuimig liefdesleven op na waarbij meerdere mannen tegelijk in beeld verschenen.

En dat allemaal tegen de achtergrond van een moordcomplot waarbij het slachtoffer spoorloos was verdwenen: had hij iets te maken met de verdwijning van de man van zijn grootste rivaal, Carole Baskin?

En dan nu: een tv-serie

De docuserie was al bizar genoeg, dus waarom zou je dit alsnog willen verfilmen met acteurs? De Amerikaanse zender NBC ziet er brood in en komt met een tv-serie.

Voor de hoofdrol van Joe Exotic is John Cameron Mitchell gevraagd, die ooit de musical Hedwig and the Angry Inch mede bedacht en daarin de hoofdrol speelde. Voor de verfilming in 2001 ontving hij een Golden Globe-nominatie in de categorie Beste Acteur.

Antiheld

Mitchell vertelt: “Ik kruip graag in de huid van deze volkse antiheld. Joe en ik zijn even oud en net als hij groeide ik op als queer in Texas, Oklahoma en Kansas. Dus ik heb het gevoel dat ik hem een beetje ken, en waarom hij wanhopig bleef proberen een plaats op te eisen in een vijandige wereld.”

Steven O’Neill, die verantwoordelijk is voor de casting van Mitchell, zegt hierover: “John Cameron Mitchell is een gewaardeerd icoon binnen de lhbtq-gemeenschap.”

Trailer

De serie heeft als werktitel Joe Exotic meegekregen. Kate McKinnon (Saturday Night Live) zal de rol van Carole Baskin vertolken. De serie is gebaseerd op de podcast met dezelfde naam van Robert Moor.

Mocht je op de een of andere manier nog nooit gehoord hebben van Tiger King: Murder, Mayhem and Madness, dan is hier de trailer.