Fans van Boy George en zijn voormalige band Culture Club hopen dat de biopic over zijn leven net zo’n succes wordt als de films over Freddie Mercury en Elton John, respectievelijk Bohemian Rhapsody en Rocket Man genaamd. Net als deze films is de biopic over Boy George nu ook vernoemd naar een van zijn grootste hits, 'Karma Chameleon'.

Kleurrijk figuur

Boy George kwam ter wereld als George O’Dowd, had het niet breed in zijn jeugd en werkte zich in de jaren tachtig op als een van de kleurrijkste figuren binnen de Britse popmuziek. Met zijn Culture Club scoorde hij naast ‘Karma Chameleon’ hits met ‘Do You Really Want To Hurt Me’, ‘The War Song’ en ‘It’s a Miracle’.

Op het toppunt van het succes bleek Boy George te kampen met een zware drugsverslaving en de Culture Club viel uiteen. Later volgden nog solosuccessen en enkele reünies met de andere bandleden, waarvan de laatste stamt uit december 2020.

Oproep

Boy George is direct nu betrokken bij de verfilming van zijn levensverhaal.  Deze week deed hij een oproep via Instagram, waarin hij op zoek is naar een hoofdrolspeler voor Karma Chameleon. Er is enige haast bij, want de opnames staan gepland voor deze zomer.

Aanvankelijk leek het erop dat Sophie Turner de rol van Boy George op zich zou nemen. Niet eens een heel gek idee, aangezien de zanger bijna zijn gehele carrière een androgyne verschijning was en is. Boy George zag de Game Of Thrones-actrice wel zitten, maar nu heeft ze alsnog bedankt voor de eer.

Keanu Reeves

Als extra lokkertje beweert Boy George in zijn oproep dat Keanu Reeves ook te zien is in de film, maar volgens zijn agentschap is dat een verzinsel van de zanger. De rol van Georges vader is wel al bekend: die gaat naar Danny Mays.

Er is al eens eerder een film gemaakt over Boy George, Worried About the Boy, in 2010. Hierin kwam de intieme relatie aan bod met bandlid John Moss. Aan die affaire kwam een einde ongeveer tegelijkertijd met het ontbinden van Culture Club. Wat er van deze affaire terugkeert in de door Boy George geautoriseerde nieuwe film, is nog niet bekend.