Nieuwe muziek: Dua Lipa zingt live en The Weeknd duelleert met Ariana Grande

Deze keer met een blokje Nederlandse queer acts

23 april 2021, Jaap Bartelds, 8 minuten

Veel nieuwe muziek, deze week. Dua Lipa ging los in BBC’s Live Lounge, Eefje de Visser zingt over een storm en de zangeres van Evanescence trok ook haar scheur weer open. Luister vooral ook even naar de duetversie van The Weeknd's 'Save Your Tears' met Ariana Grande. Verder hebben we dit keer een blokje Nederlandse queer acts.

The Struts & Paris Jackson – ‘Low Key In Love’

Leuk om te zien dat Paris Jackson muzikaal gezien een compleet ander pad in slaat dan dat van haar vader. Dit is een poppy bluesjam met zo’n lekkere seventies glam-stomp. En de zanger van The Struts heeft het beste slechte kapsel van 2021.

Chvrches – ‘He Said She Said’

Daar is-ie dan, de comebacksingle van Chvrches. Ze klinken nog net zo glossy als vijf jaar geleden, de video zo mogelijk het meest hysterische dat ze ooit hebben uitgebracht met al z’n edits.

Keith Urban, Brelan & Nile Rodgers – ‘Out the Cage’

Nile Rodgers heeft met zo’n beetje elke artiest gewerkt die ertoe doet, maar de man van Nicole Kidman stond nog niet in het rijtje. Keith Urban zingt normaalgesproken country, maar maakt nu een uitstapje richting dansbare funk. Brelan verzorgt de achtergrondzang op dit opzwepende lied.

Laura Mvula – ‘Church Girl’

Binnenkort verschijnt het nieuwe album van Laura Mvula, Pink Noise genaamd. De video is net als de sound van ‘Church Girl’ lekker eighties. Alsof je naar een oude clip van de Pointer Sisters zit te kijken terwijl iets van Mantronix of Donna Allen word afgespeeld.

Evanescence – ‘Better Without You’

De nieuwe video begint lekker klassiek, met een muziekdoosje dat ruw wordt onderbroken door een scheurende gitaarpartij en na 35 seconden zit het tempo er al lekker in. Echt heel vernieuwend is het allemaal niet, maar in zijn genre is ‘Better Without You’ een prima nummer.

Morcheeba – ‘Killed Our Love’

Vorige keer omschreven we Morcheeba nog als Portishead-light. Daar is bij ‘Killed Our Love’ geen sprake van, dit is meer een klassieke soulballad. Met een video vol griezelige wezens, bovendien.

Alanis Morissette – ‘I Miss the Band’

Nu Alanis al maanden niet meer heeft opgetreden, mist ze het zweet, de dampende zalen, de liefde van het publiek en het spelen met haar band. Ze maakte een coronaballade over het gemis en schrijft onder de video op YouTube: “Binnenkort zijn we weer samen.” Laten we het hopen. Met het lied zamelt ze bovendien geld in voor een goed doel.

Dua Lipa – ‘Eugene’

De 20-jarige zangeres Arlo Parks staat op het punt om wereldwijd door te breken. Haar debuutalbum Collapsed in Sunbeams is zeer goed ontvangen door de critici en Parks kreeg een plaatsje op de 30 Under 30-lijst. Hier zie je hoe Dua Lipa een track covert van Arlo, ‘Eugene’, voor een sessie in BBC’s Live Lounge.

The Weeknd & Ariana Grande – ‘Save Your Tears’

Grappig eigenlijk. Als je ‘Save Your Tears’ in het Nederlands zou vertalen, was het een smartlap van het zuiverste soort die je met gemak door Frans Bauer en Marianne Weber had laten kunnen zingen. Hier neemt Ariana Grande de zangpartijen van Marianne waar, in een nieuwe duetversie van deze schlager.

Eefje de Visser – ‘Storm’

In januari vorig jaar bracht Eefje de Visser haar album Bitterzoet uit, waarop een prijzenregen volgde. ‘Storm’ is het eerste nieuwe werk dat ze sindsdien heeft uitgebracht. Over Storm vertelt ze: “Ik wilde met Storm iets hoopvols maken, een nummer over het verlangen om na lange tijd van onrust eindelijk alles los te kunnen laten. Verlangen is een natuurkracht die ons mensen in beweging brengt en met elkaar verbindt, dat vond ik een interessant idee. Met een dansende menigte in gedachten en een grote behoefte om te feesten, maakte ik deze track, dromend van betere tijden.”

Veering & Sinne – ‘Vivid Dreams’

De Nederlandse DJ Veering heeft een nieuwe track opgenomen samen met zangeres Sinne. Joost van Bellen is alvast enthousiast. Hij noemde ‘Vivid Dreams’ namelijk ‘industrial space disco’, en dat is een term die de lading prima dekt.

Deux Mille – ‘Sleepless Slumbers’

De uit Utrecht afkomstige band Deux Mille maakt gelaagde artpop. ‘Sleepless Slumbers’ gaat over de spanning en intimiteit van alle vormen van liefde. Onderwerpen als intimiteit en inclusiviteit komen vaak terug in de muziek van Deux Mille.

Roi Soleil – ‘Cake’

Matthijs Rijsdijk is 27 jaar, komt uit Rotterdam en maakt als Roi Soleil ‘Frenglish pop met een dash of queer glitter’. De video voor zijn single ‘Cake’ ziet er alvast heerlijk uit in al zijn pasteltinten.

Liedjes van Daan – ‘Huis Aan De Rivier’

Begin mei verschijnt het tweede album van Daan Bartels, die muziek uitbrengt onder de naam Liedjes van Daan. Het album heet Naar Het Scheen en daarop staat de single ‘Huis Aan De Rivier’, een autobiografisch liefdesverhaal, helaas voor Daan zonder 'ze leven nog lang en gelukkig'.

Jasha Eliane - ‘Love is Love’

"Hey Winq🌈🌈 Ik ben Jasha Eliane, 20-jarige queer artiest. Vandaag kwam mijn single ‘Love is Love’ uit, een nummer over het accepteren en normaliseren van alle soorten liefdes💘 Ik vroeg me af of je hem wil luisteren, en als je hem leuk vindt ook wil delen!!!😊
Suppooort all the queeers toch!!?🌈🔥💘 big love van mij :))
Zou me heel erg helpen als jullie t delen, meer luisteraars meer support🔥🥳🧚🏼"

Bij dezen!

Magazine 115
Onze extra dikke Pride-special!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 115

Onze extra dikke Pride-special!

Neem een abonnement

Geef cadeau