Alice Oseman begon in 2016 met Heartstopper, een stripverhaal dat ze als webcomic presenteerde op Tumblr. Later verschenen de verhalen in boekvorm, het vierde deel staat gepland voor mei 2021. Ook is er een kleurboek verschenen.

Verliefde tieners

Heartstopper gaat over twee tieners die naar een klassieke Britse jongensschool gaan en daar verliefd op elkaar worden: rugbyspeler Nick en de springerige Charlie, die al uit de kast is. Netflix heeft nu bekendgemaakt dat er een tv-serie komt die bestaat uit acht afleveringen van een half uur.

Acteurs

De acteurs Kit Connor en Joe Locke spelen de hoofdpersonages Nick Nelson en Charlie Spring. Connor was eerder te zien als de jonge Reggie Dwight, oftewel Elton John in de film Rocketman. Locke heeft tot dusver nog geen credits op Imdb.com.

Sherlock

Oseman is betrokken bij het script. Voor de regie is Euros Lyn aangetrokken, die bekend is van Sherlock. De opnames zijn van start gegaan in Groot-Brittannië en zullen duren tot aan de zomer. Wanneer Heartstopper te zien is op Netflix, is nog niet bekendgemaakt.