“Why be normal when you can be… Special?” Dat is het motto van de serie van Ryan O’Connell, de bedenker van Special die net als het hoofdpersonage een lichte hersenafwijking heeft. De serie is geen letterlijke afspiegeling van zijn leven, maar O’Connell heeft wel elementen uit zijn eigen bestaan toegevoegd aan de verhaallijnen.

Emmy Awards

Het eerste seizoen bestond uit korte afleveringen van 12-17 minuten. Critici waren positief en Special was genomineerd voor drie Emmy Awards. Jim Parsons, als acteur bekend van Big Bang Theory en The Normal Heart, produceerde het eerste seizoen.

Het tweede seizoen bestaat uit afleveringen die een half uur duren. Te zien is hoe Ryan Hayes zijn leven weer op de rails probeert te krijgen nadat hij kampt met een writer’s block, die een gevolg is van een explosieve ruzie met zijn moeder Karen (een rol van Jessica Hecht).

Love interest

In het tweede seizoen wordt een nieuw personage geïntroduceerd: de flirterige dansleraar Tanner, die een oogje heeft op Ryan (een rol van Max Jenkins).

Eerder dit jaar werd bekend dat Netflix het na twee seizoenen voor gezien houdt met Special. O’Connell zei hierover: “Ze hebben me precies die serie laten maken zoals ik hem voor ogen had. Het maken van Special is het hoogtepunt van mijn leven.”

20 mei

20 mei is het zover: dan is het tweede en laatste seizoen te zien op Netflix. Hier de trailer, met daarin de introductie van Tanner.