Roy Halston Frowick had aan zijn tweede naam genoeg om een compleet mode-imperium op te zetten. Al gauw ontwierp hij voor de fine fleur van de Amerikaanse jetset, met Liza Minnelli als zijn voornaamste muze.

Studio 54

Hij maakte naam in de jaren zeventig en tachtig, en dan niet alleen als modeontwerper: hij had een reputatie hoog te houden als party animal en was vaste gast in topclubs als de New Yorkse Studio 54.

Ryan Murhpy heeft voor Netflix een serie over zijn leven gemaakt. Vorige week deelden we al enkele kiekjes die de makers deelden via Instagram, deze keer komt daar een lading foto’s bij van acteur Ewan McGregor, die in de huid is gekropen van Halston.

Liza Minnelli

In vijf afleveringen is te zien hoe Halston opklom tot de wereldtop, maar eenmaal befaamd alles kwijtraakte door een serie slechte deals. Zelfs de naam van zijn modelabel – zijn eigen naam dus – moest hij afstaan.

In de serie is Gianfranco Rodriguez gecast als Victor Hugo, met wie Halston sinds de jaren zeventig af en aan een relatie had. Krysta Rodriguez speelt Liza Minnelli. Beiden zijn hieronder ook te zien.

14 mei

De foto’s beloven aardig wat. Halston gaat op 14 mei in première op Netflix, hier dus alvast de teaser, gevolgd door enkele beelden.