Nieuwe muziek: Billie Eilish klinkt totaal anders en de meiden van Little Mix als man

30 april 2021, Jaap Bartelds, 8 minuten

Lekker veel regenboogvideo’s deze week! AJ van de Backstreet Boys en de meiden van Little Mix komen met prominente gezichten uit de lhbtq-gemeenschap in hun video's, Will Young is terug en Lil Nas X komt met een kleurige a cappella-versie van zijn laatste hit. Ook is er nieuw werk van Billie Eilish en een fundraiser van Dua Lipa en Elton John. En dat is nog niet alles…

Will Young – ‘Daniel’

Voor zijn zevende studioalbum Crying on the Bathroom Floor heeft Will Young een bijzonder thema bedacht: hij zingt alleen covers van vrouwelijke artiesten, onder wie Sky Ferreira, Robyn en Solange Knowles. ‘Daniel’ is een cover van Bat For Lashes. We zijn verder erg benieuwd naar Wills versie van ‘Missing’, dat een hit was voor Everything But the Girl.

Softcut – ‘Take It Off’

Mercedes en Phoenix Arn-Horn zijn tweelingzussen en ze wonen in Canada. Ze maken pittige rockmuziek in de stijl van Bikini Kill en andere riot grrrl-acts. ‘Take It Off’ is een vrij rustige track, die afkomstig is van de EP Year Of The Rat.

Lil Nas X – ‘Montero (Call Me By Your Name)’

Wederom scoort Lil Nas X een wereldhit, deze keer met het aanstekelijke ‘Montero’. De video, waarin hij Satan een lapdance geeft, zorgde voor controverse, net als een actie waarbij hij 666 paar schoenen uitbracht met in elke schoen een druppel mensenbloed. Maar eigenlijk heeft hij al die ophef helemaal niet nodig, zoals je kunt horen in deze a cappella-versie van zijn hit.

Dua Lipa & Elton John – ‘Bennie & The Jets’ en meer

Tijdens een benefiet-evenement ter gelegenheid van de 93e uitreiking van de Academy Awards hebben Dua Lipa, Lady Gaga, Elizabeth Hurley en Olly Alexander samen met Elton John ruim 3 miljoen dollar opgehaald voor de Elton John AIDS Foundation. Dua Lipa zong twee duetten met Elton John en kwam ook nog met een solo-set, waarvan we hier ‘Levitating’ laten zien.

Willow Smith – ’T r a n s p a r e n t s o u l’

De dochter van Will Smith probeerde het aanvankelijk met R&B-achtige pop, maar laat nu een punky kant van zichzelf zien. Ze krijgt hierbij hulp van Travis Barker, de drummer van Blink-182

Greyson Chance – ‘Hellboy’

Het lijkt wel een trend onder queer artiesten om te flirten met de duivel. Net hadden we het nog over Lil Nas X die bij Satan op schoot kroop voor een lapdance, hier zien we Greyson Chance die verandert in een helse jongeling. De video blijft echter ver achter bij die van Lil Nas X, die is namelijk best saai.

AJ McLean – ‘Love Song Love’

Alweer 28 jaar is AJ McLean betrokken bij de Backstreet Boys. Tussendoor neemt de 43-jarige zanger ook de tijd voor solomuziek. Voor zijn nieuwe video trekt AJ roze kleren aan, danst hij rond in een poppenhuis en stelt hij zich op als ally voor de transgender gemeenschap. Dat niet alleen: ook de modellen Nahla Wyld en Carmen Carrera zijn te zien.

Billie Eilish – ‘Your Power’

En weg is het zwart-groen geverfde haar van Billie Eilish. Weg zijn ook de dreunende bassen en elektronisch aangestuurde beats van haar eerdere hits. ‘Your Power’ is een vederlicht gitaardeuntje met een indringende tekst. De video begint eenvoudig: Billie zit in haar eentje op een berg en mijmert zingend voor zich uit. Maar dan verschijnt uit het niets een anaconda…

Now United – ‘Baila’

Het internationale gezelschap Now United grossiert in hooks en ook de nieuwe single staat weer bol van de herkenbare elementen. In veel gevallen zou dat saai zijn, maar ‘Baila’ is toegankelijk en aanstekelijk en we zeggen hier volmondig “yeah-yeah-yeah-yeah-yeah” tegen.

Little Mix – ‘Confetti’

Perrie, Jade en Leigh-Anne gaan niet alleen zelf in drag voor hun nieuwe ‘Confetti’-video, ze hebben ook de hulp ingeroepen van A’Whora, Tayce en Bimini Bon Boulash. De drie deelnemers aan RuPaul’s Drag Race UK S02 volgen hiermee Alaska Thunderfuck 5000, Courtney Act en Willam, op, die te zien waren in de Little Mix-hit ‘Power’ uit 2017.

The Kid Laroi & Miley Cyrus – ‘Without You’

The Kid Laroi komt uit Australië, is 17 jaar en heet eigenlijk Charlton Kenneth Jeffrey Howard. De soloversie van ‘Without You’ was eerder dit jaar een grote hit in Nederland en België. Hij heeft nu een nieuwe versie uitgebracht, waarop Miley Cyrus is te horen.

Birdy – ‘Second Hand News’

Daar is ze weer, Birdy. Met wederom een mooi klein liedje dat deze keer wordt begeleid door een pastelkleurige animatievideo.

The Chemical Brothers – ‘The Darkness That You Fear’

Met hun nieuwe single willen The Chemical Brothers een beetje hoop bieden. ‘The Darkness That You Fear’ is een stuiterende dancetrack waarin een aantal soulsamples zijn opgenomen. Het resultaat klinkt nostalgisch en doet terugverlangen naar tijden dat je nog hele nachten uit kon gaan.

Magazine 114
Deze keer: vier verschillende covers, met de winnaars van de Winq Diversity Awar
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 114

Deze keer: vier verschillende covers, met de winnaars van de Winq Diversity Awar

Neem een abonnement

Geef cadeau