Bekijk de trailer van de ballroom-competitie Legendary

Leestijd: < 1 min

Legendary is een afvalrace waarin tien verschillende Houses het al voguend en dansend tegen elkaar opnemen. In seizoen één ging House of Balmain er met de prijzenpot van 100.000 dollar vandoor. Het tweede seizoen gaat van start op 6 mei. Bekijk hier alvast de trailer.

Het eerste seizoen van Legendary ging vorig jaar mei van start op HBO Max. In negen afleveringen was te zien hoe acht verschillende Houses het tegen elkaar opnemen. Wekelijks maakten zij een choreografie rond een bepaald thema, met bijpassende outfits. Na negen ‘balls’ won House of Balmain het van House of Lanvin.

Jury

Dashaun Wesley trad aan als Master of Ceremonies en praatte de afleveringen aan elkaar. De muziek werd verzorgd door DJ MikeQ en in de jury zaten Megan Thee Stallion, Jameela Jamil, Law Roach en Leiomy Maldonado. Lhbtq-belangenorganisatie GLAAD roemde de serie vanwege de aandacht voor de queer- en transgendergemeenschap.

Op 6 mei begint het tweede seizoen van Legendary. Deze keer doen er maar liefst tien houses mee. De jury is hetzelfde, en wordt in de komende afleveringen aangevuld met de volgende gasten: Tiffany Haddish, Taraji P. Henson, Amiyah Scott, Nicco Annan, Normani, Adam Lambert en Demi Lovato.

Trailer

Je moet zelf even uitvogelen hoe je de serie op je scherm krijgt, want vooralsnog staan er geen uitzendingen gepland voor Nederland. Bekijk hieronder alvast de trailer.

Powered by Labrador CMS