Winq ♥︎ Floris van Bommel x Big Green Egg

Floris van Bommel ontwerpt schoenen voor Big Green Egg

10 mei 2021, Winq redactie, 2 minuten

Roetzwart suède, as-achtig rubber en zolen die eruit zien alsof je loopt op gloeiende kooltjes: de schoenen die Floris van Bommel speciaal heeft ontworpen voor bbq-topper Big Green Egg zijn helemaal in stijl. Zo heb je de ideale sneaker die past bij het perfecte Big Green Egg-moment.

Floris van Bommel lanceert een samenwerking met Big Green Egg. Een uitstapje zoals hij wel vaker maakt, om zichzelf en zijn team scherp te houden. “Door de jaren heen hebben we zo samengewerkt met een kleurrijk gezelschap aan bedrijven en personen. De enige overeenkomsten die we zoeken zijn kwaliteit, vakmanschap en ambacht in de ruimste zin van het woord.”

Kringelende rookpluimpjes

Nu is er de ‘Floris van Bommel & Big Green Egg’-sneaker, in een dames- en een herenvariant. “We hebben het hele ontwerp behoorlijk thematisch aangepakt deze keer. Tijdens ons onderzoek viel ons oog op de vrolijk kringelende rookpluimpjes die we boven uit de Big Green Eggs zagen komen. Dat leek ons een mooi uitgangspunt.”

Floris van Bommel x Big Green Egg

Een mix aan materialen

Het resultaat? Een mix aan materialen die dit idee ondersteunt. Het werd roetzwart suède gemixt met wat high tech mesh op de voorvoet, glanzend zwart nylon op de zijkant en as-achtig rubber op de hiel. Dwars daaroverheen kronkelt als accent een wit lijntje rook.

Onder op de zool heeft Floris de kleur van gloeiende kooltjes terug laten komen en de kenmerkende look van het groene gedeukte keramische materiaal is verwerkt in het rubber van de stabilizer achter bij de hiel.

Limited edition

Heet van de naald, de Floris van Bommel for Big Green Egg collab. De collectie bestaat uit een limited edition herensneaker van € 199,90, een damessneaker van € 189,95 en heel toepasselijk: een lederen schort van € 149,00.

Floris van Bommel x Big Green Egg

De sneakers en het schort zijn vanaf nu verkrijgbaar bij een selectie Floris van Bommel topdealers, Floris van Bommel brandstores en de webshop en een selectie Big Green Egg dealers in Europa. Kijk ook op www.florisvanbommel.nl.

Floris van Bommel x Big Green Egg
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 119

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau