Nu te koop: de Drag Queen Memory Game

Herken jij de queens voor en na hun metamorfose?

11 mei 2021, Winq redactie, 2 minuten

Betreed de wereld van de Nederlandse dragqueens uit het brede scala aan subculturen met een nieuwe Memory Game. Het spel werkt met voor- en na-foto’s die in dezelfde omgeving zijn gemaakt, zodat je gemakkelijker kunt zien welke twee kaarten een setje vormen.

Voor de Drag Queen Memory Game maakte Dim Balsem een serie levendige foto’s van dragqueens voor en na hun metamorfose. Aan dit fierce spel deden dertig dragqueens mee die het brede scala aan subculturen binnen de dragwereld vertegenwoordigen.

Boekje

Met dit spel betreed je de wereld van Nederlandse dragqueens. Ze hebben allemaal geweldige en heroïsche verhalen te vertellen. In het bijgaande boekje kun je ontdekken wat hun drag-karakter hen heeft geleerd en welke levenslessen ze voor ons hebben. Uiteindelijk kom je erachter dat we meer in gemeen hebben dan je misschien in eerste instantie denkt.

Drag Queen Memory Game

Enkele namen van de geportretteerde dragqueens zijn Chelsea Boy, Ma’MaQueen, Patty Pam-Pam, Lady Galore, Roseè-Sheneè Plastiqueè, Licka Lolly, Jennifer Hopelezz en Angelina Loqui.

Over de makers

Maaike Strengholt schreef alle teksten. Zij is een creatieve en culturele programmeur en producer voor festivals, theater en uitgaansleven in Amsterdam. Ze ontwerpt ook kleding, accessoires en props voor fotografie, film en theater. Ze studeerde aan de Design Academy in Eindhoven.

Dim Balsem studeerde in 2009 af aan de Haagse academie. Hij heeft een associatieve, rauwe en strakke stijl. Zijn voornaamste interesse is de mens. Hij maakt associatief documentair werk over mannelijkheid, vrouwelijkheid, zelfreflectie, schoonheid en persoonlijkheid.

Waar te koop

De Drag Queen Memory Game bestaat uit een doos met zestig kaarten en een boekje van twintig pagina’s. Het is Engelstalig en kost € 15,--. Te koop bij boekhandels als Bruna en ook via de website van Bis Publishers.

Drag Queen Memory Game
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 123

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau