Pride Amsterdam: 'Botenparade geen optie'

...maar de Pride gaat wel door!

11 mei 2021, Winq redactie, 2 minuten

De kogel is – helaas – door de kerk: de organisatie van Pride Amsterdam liet vandaag weten dat de Pride doorgaat, maar dat de botenparade wordt verschoven naar 2022.

Dit jaar wordt uitgebreid stilgestaan bij 25 jaar Pride Amsterdam. Het evenement vindt plaats van 31 juli tot en met 8 augustus 2021. De organisatie laat weten op dit moment druk bezig te zijn met het ontwikkelen van het programma, waarvan de inhoud zal afhangen van de coronamaatregelen die nu en tijdens het evenement gelden. Daarnaast zal PrideTV worden gemaakt en zijn er verschillende activiteiten rondom het thema van dit jaar ‘Take Pride in Us’. Daarmee is de Pride Amsterdam dit jaar volop zichtbaar en aanwezig om aandacht te vragen voor de lhbtq-gemeenschap. Voor de botenparade is de 1,5 metermaatregel niet werkbaar en daarom wordt deze doorgeschoven naar 2022

“Wij zijn blij dat de Pride Amsterdam dit jaar door kan gaan. Samen met de gemeente Amsterdam werken we aan het meest haalbare programma voor eind juli. Dit betekent dat we alle onderdelen bekijken en bepalen hoe deze verantwoord door kunnen gaan met de dan geldende maatregelen,” aldus Lucien Spee, directeur van Pride Amsterdam. “Met de 1,5 meter maatregel en testen voor toegang is de botenparade helaas geen optie. Deze wordt daarom doorgeschoven naar 2022. Voor de feesten en Pride Park is dat hopelijk een ander verhaal.”

Lees ook

25 jaar Pride Amsterdam: foto's gezocht!

Stuur jouw mooiste Pride-foto in en win

“Met Pride vieren we het verschil, de liefde en de vrijheid om te zijn wie je wil zijn. Acceptatie en emancipatie begint met zichtbaar zijn. Daarom is het van groot belang dat onze stad weer samenkomt om verschil te vieren en aandacht te vragen voor een ieder die deze vrijheid niet heeft. Tuurlijk hebben we rekening te houden met corona, maar wij zetten ons ook dit jaar weer in om mogelijk te maken wat wel kan. Eind juli vieren we 25 jaar Pride. Dat doen we veilig, met plezier en vooral met overtuiging: juist nu,” aldus wethouder Rutger Groot Wassink.

Programma in voorbereiding
Nu het besluit is genomen om Pride Amsterdam dit jaar door te laten gaan wordt komende weken met alle betrokken commissies en partners het programma samengesteld. Voor de pleinfeesten en Pride Park wordt gekeken in welke vorm en onder welke voorwaarden deze door kunnen gaan en of een beroep gedaan kan worden op het garantiefonds. De Pride Walk-demonstratie door kunnen laten gaan is ook een wens waar hard aan gewerkt wordt. Daarnaast zijn hopelijk kleinschalige bijeenkomsten en evenementen tegen die tijd mogelijk. Begin juli zal het definitieve programma bekend worden gemaakt.

Magazine 118
De nieuwste editie van Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau