Romain Berger is eind jaren tachtig geboren in Normandië, Frankrijk. Hij heeft een film- en theaterachtergrond en is al jaren geïnteresseerd in fotografie, populaire cultuur, stereotyperingen en gendergerelateerde zaken. Voor zijn foto’s doet hij alles zelf, van decorbouw en belichting tot de casting en de bewerking.

Kleurrijk en queer

Berger wil je graag laten kennismaken met zijn zelf gecreëerde universum. “Ik maak kitscherige, zeer kleurrijke, van seks doordrenkte inspirerende werken. Zo creëer ik een wereld die fantasierijk, openlijk queer en lichtelijk provocatief is.”

De personages die hij voor zijn foto’s creëert, worden gemarginaliseerd of uitgesloten, vertelt Berger. In zijn wereld wil hij ze een podium geven. “Tijdens de duur van een fotosessie veranderen ze in helden en strijders. De meeste van mijn personages zijn mannen die ik bewust seksualiseer. Waarom? Om tegenwicht te bieden tegen de tijdschriften waarin vrouwen als object worden neergezet. En omdat ik vind dat kunst moet verrassen, verbazen, choqueren maar ook seksueel prikkelend mag zijn.”

Best Gay Photographer 2021

Afgelopen februari werd Berger tweede in de competitie Best Gay Photoagrapher 2021. Een overzicht van zijn werk vind je op zijn website. Hieronder hebben we een selectie gemaakt van zijn mooiste Instagram-foto’s.