Zangeres Camila Cabello (die je kent van haar hits ‘Havana’ en ‘Señorita’) is gevraagd voor de hoofdrol in de nieuwe verfilming van het sprookje van Assepoester, in Engelstalige landen bekend als Cinderella. Onder die naam brengt Amazon Prime Video in september van dit jaar de film uit.

Modern en muzikaal

De nieuwe verfilming is modern en muzikaal, heeft Prime Video bekendgemaakt. Het centrale thema blijft hetzelfde, en gaat over  een ‘ambitieuze jonge vrouw wier dromen groter zijn dan de wereld haar toestaat’. Maar met de hulp van Fab G, een goede fee, komen haar dromen alsnog uit.’

Billy Porter speelt de rol van die fee, die in het originele sprookje Assepoesters peetmoeder was. Het personage van Porter is genderloos. “Dat is tenminste hoe ik het personage interpreteer”, zegt Porter in een interview. Hij vertelt verder dat de nieuwe versie van Cinderella ‘een klassiek sprookje in een modern jasje is gestoken’.

Sterrencast

Cinderella wordt geproduceerd door talkshow-host en acteur James Corden, die zelf ook te zien is als een van de muizen. De film kent een ware sterrencast: naast Camila Cabello is Idina Menzel te zien als Cinderella’s boze stiefmoeder Vivian. Nicholas Galitzine speelt prins Robert, Pierce Brosnan is de koning en Minnie Driver de koningin.

De stiefzussen worden gespeeld door Maddie Baillio en Charlotte Spencer. John Mulany en Romesh Ranganathan spelen net als Corden een muis. Tot slot is ook Missy Elliot nog te zien.

Liedjes

In de film zijn nieuwe liedjes te horen van Cabello en Menzel. Hieronder de eerste foto’s.