Nieuwe muziek: Elton John en Olly Alexander zingen ‘It’s A Sin’ van de Pet Shop Boys

Bekijk hun live-optreden en heel veel andere nieuwe video's

14 mei 2021, Jaap Bartelds, 8 minuten

Tijdens de Brit Awards vormden Elton John en Olly Alexander opmerkelijke duetpartners: El zat aan de vleugel en Ol lag er bovenop. Samen coverden ze de Pet Shop Boys-hit ‘It’s A Sin’. Dua Lipa deed er een medley van haar grootste hits. Verder de Eurovisie-repetitie van Jeangu Macrooy, en is er nieuwe muziek van Katy Perry, St. Vincent en nog heel veel meer artiesten.

Elton John & Years & Years – ‘It’s A Sin’

Zanger en acteur Olly Alexander is te zien in de nieuwe serie It’s A Sin, over een groep vrienden in Londen tijdens het dieptepunt van de hiv- en aidscrisis. Als zanger van Years & Years nam hij een cover op van de Pet Shop Boys-hit ‘It’s A Sin’. Samen met Elton John bracht hij het live tijdens de Brit Awards die onlangs werden uitgereikt, liggend op de vleugel waarachter Sir Elton John had plaatsgenomen. Luister hier naar de prachtige balladversie die halverwege ontaardt in de uptempo variant zoals we de hitsong kennen.

Dua Lipa – ‘Future Nostalgia Medley’

Het laatste album van Dua Lipa, Future Nostalgia, is een grote hit. Tijdens de Brit Awards bracht ze een medley van alle hits die van dat album afkomstig zijn, waaronder ‘Physical’ en ‘Levitating’. Let op het begin van het optreden, dat is opgenomen in een echte metro, waarna Dua ineens op het podium verschijnt.

Katy Perry – ‘Electric’

Eindelijk weer eens zo’n lekker hyperrealistische video van Katy zoals we die van haar gewend zijn. Hier is ze op pad met Pikatchu, een van de bekendste Pokémon.

Paloma Faith – ‘Monster’

De stem van Paloma Faith is misschien even wennen, maar met ‘Monster’ heeft ze iets moois gemaakt. Het is de derde single van haar album Infinite Things en de video is freaky.

JÓRMA – ‘Moonday’

De Nederlandse JÓRMA maakt muziek in de stijl van Robyn, James Blake, SOPHIE, Jónsi en Oscar and the Wulf. Zijn debuutsingle is een coming-out anthem waarmee JÓRMA zichzelf introduceert. De tekst gaat over vrijheid en wat dat betekent.

Martin Garrix feat. Bono & The Edge – ‘We Are The People’

Toen Martin Garrix bezig was met het uitwerken van ‘We Are The People’, was de grote vraag: wie moet het zingen? Hij trok de stoute schoenen aan en gooide een balletje op bij U2. Tot zijn grote verbazing reageerden zanger Bono en gitarist The Edge positief en nu zijn ze beiden te horen op het officiële themalied van UEFA EURO 2020, dat vanwege corona is verplaatst naar 2021.

St. Vincent – ‘Down’

Het nieuwe album van St. Vincent, Daddy’s Home, is deze week uitgekomen. Hoewel ze nog steeds een elektronische sound heeft, doen veel tracks op dat album aan alsof ze stammen uit de jaren zeventig van de vorige eeuw. ‘Down’ heeft dat ook en bovendien is de video fijn retro.

The Offspring – ‘We Never Have Sex Anymore’

In de video van ‘We Never Have Sex Anymore’ is te zien hoe twee chimpansees hun uitgebluste relatie beleven. Tot mevrouw Chimp gewelddadig wordt en haar man zijn heil zoekt in een stripclub.

Ashnikko & Princess Nokia – ‘Slumber Party’

Stel dat Marie-Antoinette in deze tijd had geleefd, dan had ze er wellicht uitgezien zoals Ashnikko in deze video. Heerlijk verkleedpartijtje, dit.

Olivia Rodrigo – ‘Good 4 U’

Vanuit het niets was daar ineens begin dit jaar Olivia Rodrigo, die een enorme hit scoorde met ‘Drivers License’. In de video van haar nieuwe single ‘Good 4 U’ komen alle Amerikaanse cheerleader-clichés voorbij, totdat een en ander plotseling een duistere twist krijgt.

Jeangu Macrooy – ‘Birth Of A New Age – First Rehearsal’

Spoiler alert! Niet op klikken als je volgende week zaterdag verrast wilt worden door de act van Jeangu Macrooy tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. Hier zijn namelijk de eerste beelden van de repetitie. Het fragment duurt nog geen minuut, maar je krijgt alvast een indruk van wat er komen gaat.

Billie Eilish – ‘Your Power’

Alles wat Billie Eilish uitbrengt, slaat in als een bom. Zo ook haar nieuwe single, ‘Your Power’. Zie hier een live uitvoering die is opgenomen voor The Late Show with Stephen Colbert. Met haar broer Finneas op gitaar in een verder lege woestijn. Maar meer heeft ‘Your Power’ ook helemaal niet nodig.

Polo & Pan – ‘Ani Kuni’

Het opkomende dancepop-duo Polo & Pan komt eind juni met hun tweede album, Cyclorama. ‘Ani Kuni’ is een voorproefje en is een eerbetoon aan hun favoriete slaapliedje. De opbrengsten van het nummer gaan naar de National Indian Child Care Association.

Magazine 118
De nieuwste editie van Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau