Nieuwe muziek: Florence bezingt Cruella en de comeback van Duran Duran

Met video's van Sia, Marina en meer

21 mei 2021, Jaap Bartelds, 8 minuten

Er is nieuwe muziek van Florence + The Machine, die de themasong schreef voor de nieuwe Cruella-film, is Duran Duran terug met een nieuwe single en is er nieuw werk van Lil Nas X, Little Mix, Marina, Sia en meer.

Lil Nas X – ‘Sun Goes Down’

We beginnen met de jonge rapper uit de States die sinds enige tijd openly gay is. Na zijn smash hit ‘Montero’ en de bijbehorende diabolische video laat hij zich nu van een zachtere kant zien. En krijgen jullie ineens ook zo’n zin in taco’s?

Florence + The Machine – ‘Call Me Cruella’

Speciaal voor de nieuwe verfilming van het dalmatiërssprookje, Cruella genaamd, schreef Florence Welch een nieuwe track die klinkt als een James Bond-lied, maar dan geschreven voor een slechterik. Call her Cruella!

Duran Duran – ‘Invisible’

De heren van Duran Duran weten van geen ophouden. Hun glorieperiode met hits als ‘Rio’ en ‘Save a Prayer’ ligt alweer een decennium of vier achter ons, maar fijn dat ze het blijven proberen. De futuristische video voor ‘Invisible’ is tot stand gekomen met artificial intelligence.

Bella Poarch – ‘Build a B*tch’

Deze Filipijns-Amerikaanse mediapersonality heeft 68 miljoen volgers op TikTok verzameld. Ze heeft het record van het meest gelikete TikTok-filmpje (49,1 miljoen likes) en bracht deze week haar debuutsingle uit. ‘Build a B*tch’ heeft een leuke video waarin een robot wordt gebouwd. Een robotbitch dus eigenlijk.

Galantis, David Guetta & Little Mix – ‘Heartbreak Anthem’

Onlangs bracht Little Mix nog een eigen single uit waarin de meiden te zien waren in drag. Nu zingen ze mee op de samenwerking tussen David Guetta en Galantis.

Afrojack & David Guetta – ‘Hero’

Nog een keer Guetta, want hier werkt hij samen met Afrojack. De single is al een tijdje uit, maar nu is er ook een video. De vocalen zijn afkomstig van Luxtides, oftewel Danni Bouchard van de bubblegumpopgroep Oh Candy.

Sia – ‘Music’

Het filmproject van Sia met de naam Music mag dan zijn geflopt, het lied met dezelfde titel kan zomaar weer een grote hit worden. In de video danst en schaatst Elena Ilinykh op de ijle klanken van Sia’s stem.

Bono – ‘Eden (To Find Love)’

Er is een documentaire verschenen of Sean Penn en de goede doelen die de acteur heeft opgericht en/of ondersteunt. Linda ‘What’s Up’ Perry van de 4 Non Blondes schreef voor Citizen Penn, zoals de docu heet. Tijdens de aftiteling is ‘Eden (To Find Love)’ te horen, met daarop de zang van U2-zanger Bono.

Paul Weller – ‘Fat Pop’

Al net zo’n oudgediende als Duran Duran is Paul Weller. Eind jaren zeventig speelde zat hij in punkband The Jam, in de eighties was hij het gezicht van het sophisticated soul-jazz collectief The Style Council en vanaf 1990 is hij solo actief. ‘Fat Pop’ is classy, funky en jazzy.

Sharon Van Etten & Angel Olsen – ‘Like I Used To’

Deze twee indierock-zangeressen hebben de handen ineen geslagen (en hun stembanden ook) voor het emotionele en country-achtige ‘Like I Used To’. Het idee voor een duet is afkomstig van Sharon Van Etten, die aanvankelijk bloednerveus was om Angel Olsen te vragen.

Garbage – ‘Wolves’

Shirley Manson en haar mannen brachten onlangs het album No Gods No Monsters uit. ‘Wolves’ is de tweede single van dat album en gaat volgens de leadzangeres over spijt en dualiteit en alle mensen die ze pijn heeft gedaan in haar leven.

Marina – ‘Ancient Dreams in a Foreign Land’

Marina Diamandis heette tot 2018 nog Marina & The Diamonds. Toen dropte ze de diamanten en koos ze voor een minder pretentieuze muziekstijl. Nu keert ze terug naar haar meer pompeuze werk, met de fantastisch getitelde nieuwe single Ancient Dreams in a Foreign Land’. Lekkere glamrockbeat ook.

Glass Animals – ‘Space Ghost Coast To Coast’

Tot slot een bizarre video waarin naakte, vervormde mensen uit de lucht komen vallen en vreemde dansjes doen.

Magazine 110
Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 110

Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas

Neem een abonnement

Geef cadeau