Volgens persbureau Reuters heeft de Russische organisatie Roskomnadzor een brief gestuurd naar Disney+ waarin het streamingplatform wordt gesommeerd de korte film Out niet in Rusland uit te zenden. Roskomnadzor is het overheidsorgaan dat toeziet op alle vormen van communicatie in Rusland en waar ‘nodig’ reguleert en censureert.

Seksuele relaties

Volgens Roskomnadzor voldoet Out niet aan de Russische familiewaarden en promoot de film niet-traditionele seksuele relaties in een minderjarige doelgroep.

Out gaat over Greg en Manuel, die willen gaan samenwonen. Wanneer de ouders van Greg komen helpen, wil die laatste zijn geaardheid voor ze verborgen houden. Te midden van een chaotische situatie verwisselt hij zijn lichaam met dat van zijn hond.

Meer censuur

Een grappig gegeven dat leuke beelden oplevert, zoals je hieronder in de trailer kunt zien. Helaas voor de Russen is het niet de eerste keer dat de autoriteiten films hebben gecensureerd. Uit de film Onward uit 2020 is een zin weggeknipt en in de Elton John-biopic Rocketman werden verwijzingen verwijderd naar de homoseksualiteit van de zanger. Ook Avengers: Endgame ontsnapte niet aan de censuur.

De film Out is nu te zien op Disney+. Bekijk hier alvast de trailer.