Rusland waarschuwt Disney: de film ‘Out’ willen we hier niet

Geinige film komt niet door de censuur

Leestijd: < 1 min

Disney+ heeft een officiële waarschuwing gekregen van de Russische autoriteiten nadat bekend was geworden dat het streamingplatform een korte film bevat genaamd Out, die gaat over een homostel. De film mag niet vertoond worden omdat die niet aan de Russische familiewaarden zou voldoen.

Volgens persbureau Reuters heeft de Russische organisatie Roskomnadzor een brief gestuurd naar Disney+ waarin het streamingplatform wordt gesommeerd de korte film Out niet in Rusland uit te zenden. Roskomnadzor is het overheidsorgaan dat toeziet op alle vormen van communicatie in Rusland en waar ‘nodig’ reguleert en censureert.

Seksuele relaties

Volgens Roskomnadzor voldoet Out niet aan de Russische familiewaarden en promoot de film niet-traditionele seksuele relaties in een minderjarige doelgroep.

Out gaat over Greg en Manuel, die willen gaan samenwonen. Wanneer de ouders van Greg komen helpen, wil die laatste zijn geaardheid voor ze verborgen houden. Te midden van een chaotische situatie verwisselt hij zijn lichaam met dat van zijn hond.

Meer censuur

Een grappig gegeven dat leuke beelden oplevert, zoals je hieronder in de trailer kunt zien. Helaas voor de Russen is het niet de eerste keer dat de autoriteiten films hebben gecensureerd. Uit de film Onward uit 2020 is een zin weggeknipt en in de Elton John-biopic Rocketman werden verwijzingen verwijderd naar de homoseksualiteit van de zanger. Ook Avengers: Endgame ontsnapte niet aan de censuur.

De film Out is nu te zien op Disney+. Bekijk hier alvast de trailer.

Powered by Labrador CMS