NQVMedia (wat staat voor New Queer Visions Media) brengt al enige tijd gebundelde korte films uit via Amazon Prime en Vimeo. Vaak gaat dat per land, en deze keer is Nederland aan de beurt. Er zijn vijf films geselecteerd, die we hieronder kort toelichten, met tussen haakjes eventueel de filmtitel in het Nederlands.

Brick (Steen)
Regie: Viktor van der Valk
Lengte: 13 minuten
Jeffrey woont in hetzelfde dorp als zijn vader, met zijn zwangere vriendin. Zijn leven verloopt via een vast patroon. Hij werkt in een lokale steenfabriek, waar hij een nieuwe collega moet inwerken. Deze Kevin zorgt ervoor dat zijn voortkabbelende leventje ineens in een stroomversnelling terechtkomt.

South of Heaven (Ten Zuiden van de Hemel)
Regie: Marco van Bergen
Lengte: 18 minuten
Elias studeert aan het Conservatorium in Amsterdam. Hij keert terug naar zijn christelijke geboortedorp om zijn verjaardag te vieren. Daar treft hij zijn vriend Jasper aan, die hem als verrassing vooruit is gegaan. Wat Jasper niet weet is dat Elias zijn bestaan verborgen heeft gehouden voor zijn godvrezende moeder en broer.

Lukas by the Sea (Lukas aan Zee)
Regie: Jordi Wijnalda
Lengte: 26 minuten
In een nacht waaraan geen einde lijkt te komen, zoekt Lukas allerlei vormen van contact. Hij bekijkt online pornocams en gaat de straat op om kroegen af te schuimen. Te zien is hoe Lukas verschillende partners ontmoet en zich bij het krieken van de dag realiseert welke vormen van kameraadschap werkelijk belangrijk voor hem zijn.

Dante Vs. Mohammed Ali
Regie: Marc Wagenaar
Lengte: 28 minuten
Wanneer Wolf weigert te vechten met zijn beste vriend Alexander tijdens de wekelijkse bokswedstrijd, keert het hele dorp zich tegen hem. Hij probeert Alexander ertoe te bewegen er samen vandoor te gaan. Wolfs romantisch bedoelde boodschap botst echter op een muur van onbegrip.

Beautiful Alexander (Mooie Alexander)
Regie: Marc Wagenaar
Lengte: 13 minuten
Op een zinderende zomerdag bespioneert Alexander een jongen vanuit zijn raam. Hij durft niet op hem af te stappen en danst alleen in zijn kamer, tot het moment dat zijn voeten hem leiden naar het strand. Dan vraagt hij de jongen: “Durf jij in het diepe te springen?”