Nieuwe muziek: Davina Michelle maakt mensen aan het huilen

04 juni 2021, Jaap Bartelds, 8 minuten

Davina Michelle heeft heel wat losgemaakt met haar pauze-act in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Onze favoriete vocal coach kreeg eerst kippenvel en daarna werd ze overmand door tranen, zo mooi vond ze het. Er zijn meer nieuwe muziekvideo’s, onder meer van Dua Lipa, Billie Eilish, Laura Mvula en Chvrches. Die laatste hebben een heel bijzondere man te gast op hun nieuwe single.

Chvrches & Robert Smith – ‘How Not To Drown’

De muziek van Chvrches was altijd lichtvoetig en dansbaar met een melancholische inslag. De nieuwe single is nog steeds melancholisch, maar neigt naar zwaarmoedigheid, op een prachtige manier trouwens. Luister ook naar de prachtige stem van The Cure-zanger Robert Smith, die na een tijdje opduikt als een treurwilg in de mist.

Laura Mvula – ‘Got Me’

Jeetje, waar doet die baslijn van ‘Got Me’ ook alweer aan denken? Is het Michael Jacksons ‘The Way You Make Me Feel’? Of toch Billy Oceans ‘When the Going Gets Tough’? Of allebei? Wat een heerlijke eighties-sound spoelt er over je heen als je dit keihard zet…

Vocal Coach Reacts to Davina Michelle – 'The Power of Water'

Davina Michelle maakte een verpletterende indruk tijdens de eerste halve finale van Eurovision 2021. Vocal coach Georgina geniet ruim een week na het optreden nog even na en becommentarieert wat ze hoort en ziet. Eerst valt haar mond open van verbazing, dan krijgt ze kippenvol en vervolgens houdt ze het niet droog. Wat zou het toch mooi zijn als Davina volgend jaar uitkomt voor Nederland, maar helaas: ze zei hierover dat ze een jaartje overslaat. 2023 dan maar.

Dua Lipa – ‘Love Again’

De video van ‘Love Again’ begint cinematografisch met een cowboyhoed die zonder cowboy eronder voorbijzweeft. Later blijkt dat Dua Lipa ook kan zweven. Daarna raken we de draad kwijt, want waar gaat dit over? Mooi is het wel.

Till Lindemann – ‘Ich hasse Kinder’

De zanger van Rammstein uit zijn frustraties op zijn solosingle ‘Ich hasse Kinder’. Lekker meebrullen, met deze parodie op heavy metal. Overigens blijft er niet veel over van meneer Lindemann, met dank aan een hakmes en een kettingzaag.

Billie Eilish – ‘Lost Cause’

Na een uitstapje richting gitaarmuziek draait broer Finneas weer ouderwets aan z’n knoppen voor de instrumentatie van de nieuwe single van Billie Eilish. Ze regisseerde de video van ‘Lost Cause’ zelf.

Hayley Kiyoko – ‘Chance’

In een Boer Zoekt Vrouw-achtig filmpje ontmoet Hayley Kiyoko de liefde van haar leven. De romantiek spat er vanaf in de video, die de kijker meeneemt naar een zomerse idylle die aan de tekst te horen helaas alweer voorbij is.

Bad Bunny – ‘Yonaguni’

Heel even stond hierboven: ‘Yoga Puni’, maar gelukkig bestaat er zoiets als de backspace-toets.

Magazine 110
Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 110

Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas

Neem een abonnement

Geef cadeau