Bakkerswinkel verguisd om regenboogkoekje

Nu staan mensen in de rij

Leestijd: < 1 min

Nadat een bakkerswinkel in het conservatieve Texas een foto op Facebook had geplaatst van een koekje met regenboogkleuren, raakten ze veel volgers kwijt. Toen ze dat nieuws weer deelden, sloeg de stemming om: ze kregen meer dan 12.000 likes en voor de winkel stond een enorme rij…

Juni is Pride-maand in de Verenigde Staten. Een kleine bakkerswinkel in Lufkin, een plaats aan de oostkant van de staat Texas, had speciaal voor deze maand een actie bedacht. Ze plaatsten een foto op Facebook met daarop een koekje met regenboogkleuren. Eronder was het volgende bericht te lezen: “Meer liefde, minder haat. Een vrolijke Pride gewenst voor al onze lhgtq-vrienden!”

Zware dag

Confections, zoals de bakkerswinkel heet, kreeg vervolgens te maken met een backlash. In een volgend bericht schreven ze: “Vandaag was een zware dag. Een hele zware dag. We zijn een hoop volgers kwijtgeraakt vanwege de foto van het regenboogkoekje die we hadden geplaatst.”

Wat er toen gebeurde, hielden ze niet voor mogelijk. Het bericht leverde meer dan 12.000 likes op van mensen uit de hele wereld. Mensen in Texas schreven dat ze de bakkerswinkel graag een keertje kwamen bezoeken.

Lange rij

Veel mensen voegden de daad bij het woord: op Facebook is te zien dat er een lange rij wachtenden voor de winkel stond opgesteld. En in één weekend waren ze door de complete voorraad heen. Sommige klanten kochten niet alleen iets, maar doneerden ook geld. De mensen van Confections geven dat nu aan goede doelen.

Powered by Labrador CMS