Juni is Pride-maand in de Verenigde Staten. Een kleine bakkerswinkel in Lufkin, een plaats aan de oostkant van de staat Texas, had speciaal voor deze maand een actie bedacht. Ze plaatsten een foto op Facebook met daarop een koekje met regenboogkleuren. Eronder was het volgende bericht te lezen: “Meer liefde, minder haat. Een vrolijke Pride gewenst voor al onze lhgtq-vrienden!”

Zware dag

Confections, zoals de bakkerswinkel heet, kreeg vervolgens te maken met een backlash. In een volgend bericht schreven ze: “Vandaag was een zware dag. Een hele zware dag. We zijn een hoop volgers kwijtgeraakt vanwege de foto van het regenboogkoekje die we hadden geplaatst.”

Wat er toen gebeurde, hielden ze niet voor mogelijk. Het bericht leverde meer dan 12.000 likes op van mensen uit de hele wereld. Mensen in Texas schreven dat ze de bakkerswinkel graag een keertje kwamen bezoeken.

Lange rij

Veel mensen voegden de daad bij het woord: op Facebook is te zien dat er een lange rij wachtenden voor de winkel stond opgesteld. En in één weekend waren ze door de complete voorraad heen. Sommige klanten kochten niet alleen iets, maar doneerden ook geld. De mensen van Confections geven dat nu aan goede doelen.