Sebastian (een rol van Fernando Barbosa) is een scenarioschrijver die diep in de rouw is nadat zijn partner Gabriel (gespeeld door Jose Duran) een einde aan zijn leven heeft gemaakt. Diens vader Jorge (Oscar Martinez) is conservatief en diep religieus. Via Skype zoekt hij contact met Sebastian, waarna Jorge ontdekt dat hij en Gabriel een relatie met elkaar hadden.

Queer scene

Ondanks dit voor hem schokkende nieuws reist Jorge af naar New York, waar Sebastian woont, in de hoop het leven van zijn overleden zoon beter te begrijpen. Sebastian laat hem zien hoe zijn leven met Gabriel eruit zag en laat hem kennis maken met de queer scene van de stad.

De verhouding tussen Jorge en Sebastian verbetert gaandeweg ze elkaar langer kennen. Uiteindelijk betrekt Sebastian Jorge in een toneelstuk over het verwerken van pijn, verdriet en verlies.

Toneelstuk

Tu Me Manques (Ik Mis je) is zowel Spaans- als Engelstalig. Het is gebaseerd op een toneelstuk met dezelfde naam en geregisseerd door Rodrigo Bellott. De film is een hybride tussen gedramatiseerde scènes en interviews met gay mannen die vertellen over hun leven.

Het was de officiële inzending van Bolivia voor de Academy Awards 2021. De film is online te zien via Picl en sinds 10 juni verkrijgbaar op dvd. Tu Me Manques is tevens te zien in 5 bioscopen. Hier de trailer.