Dit zijn de beste Pride-inhakers van 2021

Een overzicht van de mooiste initiatieven

Leestijd: < 1 min

Speciaal voor Pride kwamen de Spice Girls met een initiatief om een T-shirt van ex-Posh Spice Victoria Beckham te promoten. En zo zijn er heel veel meer (mode-)merken die iets doen met Pride. Hier een overzicht van de mooiste initiatieven, plus de goede doelen die de merken ondersteunen.

Coach: Pride is where you find it

Lhbtq-artiesten Rina Sawayama en Bob the Drag Queen zijn het gezicht van de Pride-collectie van Coach. Die bestaat uit meer dan twintig producten, waaronder een tas, sneakers, een T-shirt, maar ook handboeien. Coach doneert een bedrag aan het Hetrick-Martin Institute, Albert Kennedy Trust, Point Foundation and CenterLink Community of LGBTQ Centers. Te koop via Coach.com.

Ralph Lauren

De genderneutrale Pride-collectie van Ralph Lauren bestaat onder meer uit sokken, een tas, zonnebrillen en een speciale editie van de bekende fragrances. Koop je een poloshirt, dan gaat 100% van de opbrengst naar de Stonewall Community Foundation. Van de rest van de collectie gaat 25% naar die organisatie. Te koop via RalphLauren.com.

Crocs ‘Come As You Are’-collectie

De een vindt ze foeilelijk, de ander wandelt er dagelijks uuuuuren op rond. Crocs dus. Voor Pride hebben ze hun plastic klompencollectie voorzien van regenboogkleuren en glitters. Envy Peru is een van de ambassadeurs van de collectie. Een deel van de opbrengst gaat naar ILGA Europe, dat strijdt voor politieke en sociale verandering in Europa en Centraal-Azië. Te koop via Crocs.com.

Apple's Pride Watch

CEO van Apple Tim Cook was een van de bekendste directeuren die openlijk homoseksueel is. Dit jaar komt zijn bedrijf met een Apple Watch in regenboogkleuren en lichtblauwe, roze en witte strepen die de nonbinaire en transgender-gemeenschap symboliseren. Apple ondersteunt een reeks organisaties, waaronder The National Center for Transgender Equality. Te koop via Apple.com.

Elmer The Patchwork Elephant

De olifant uit de populaire kinderboekenserie is nu vastgelegd op een T-shirt in Pride-kleuren met de tekst: ‘Love Your Colours’. De complete opbrengst gaat naar Just Like Us, een organisatie voor inclusie in het onderwijs. Te koop in kinder- en volwassen maten via Truffle Shuffle.

Dr. Martens

De klassieker onder de stoere schoenen heeft nu een Pride-variant, met of zonder regenboogveters. Het merk doneert geld aan AKT, een organisatie voor dakloze lhbtq-jongeren. Ook gaat er elk jaar 100.000 dollar naar The Trevor Project. Te koop via DrMartens.com.

Levi’s: All Pronouns, All Love

De Levi’s 2021 Pride-collectie is volledig uniseks, met denim jacks waarop de regenboogvlag op het rugpand prijkt. Het merk is een samenwerking aangegaan met OutRight Action International, dat wereldwijd de rechten voor lbhtq’s bevordert. Te koop via Levi.com.

Reebok: The House of Ninja Edition

Voor Pride 2021 heeft Reebok een film opgenomen met The House of Ninja, met de titel Fierceness isn’t Born. Terwijl ze een inkijkje geven in de ballroomcultuur, presenteren de Ninja’s de Pride-collectie, die bestaat uit sneakers en sportswear. Het merk doneert 75.000 dollar aan het Sylvia Rivera Law Project, dat zich sterk maakt voor lhbtq-rechten. Te koop via Reebok.nl.

Queer artiesten poseren voor Calvin Klein

De Pride 2021-collectie van Calvin Klein wordt getoond door Elite-acteur Omar Ayuoso, King Princess, Honey Dijon en Issac Cole Powell. Voor de campagne is Calvin Klein een samenwerking aangegaan met The Trevor Project en met The ILGA World. Te koop via CalvinKlein.com. Bekijk hier de campagnefoto's.

TOMS steunt Brave Trails en andere initiatieven

Speciaal voor Pride komt TOMS met de Unity-collectie, met vier verschillende stijlen schoenen. Het hele jaar door steunt het merk de lbhtq-gemeenschap, bijvoorbeeld door schenkingen te geven aan sociale initiatieven als Brave Trails, een zomerkamp dat is gericht op lhbtq-jongeren. De Unity-collectie is onder meer te koop op de website van TOMS.

Powered by Labrador CMS