Tweede seizoen Love, Victor is sexier

Vervolg is stap in de juiste richting

19 juni 2021, Martijn Tulp, 3 minuten

Vanaf vandaag is ook in Nederland op streamingplatform Disney+ het tweede seizoen van Love, Victor te zien. De ervaringen van Victor en z'n vrienden zijn in dit nieuwe seizoen is een stuk realistischer.

In onze recensie over het eerste seizoen van de Love, Simon-spinoff moesten we kritisch zijn: de serie is vermakelijk en representatie is áltijd goed, maar Love, Victor was wel érg braaf. Volgens de makers komt dat door een last-minute switch: Love, Victor werd ontwikkeld voor steamingplatform Hulu maar beleefde uiteindelijk z'n première op het – toch iets veiligere – Disney+. Daardoor konden de makers naar eigen zeggen niet precies de serie maken die ze voor ogen hadden.

Voor het tweede seizoen werd – in Amerika dan – uitgeweken naar Hulu, waar nét iets meer kan en mag. Daar lijken de makers gretig gebruik van te hebben gemaakt: in het tweede seizoen van Love, Victor worden Victor en zijn vriendje te pas en te onpas betrapt tijdens hete make-outsessies. Ook komt zowaar Grindr aan bod.

Lees ook

Hot op Instagram: Love, Victor-acteur George Sear

Hier zijn mooiste foto's

Love, Victor is wel érg braaf

Lees de recensie over het vervolg op Love, Simon

Hot op Instagram: Love, Victor-acteur Michael Cimino

Hier zijn mooiste foto's

Het ultieme gay Disney+ overzicht

Ready, set, go!

Dan het verhaal. Aan het einde van het eerste seizoen van Love, Victor werd het hoofdpersonage door zijn vriendinnetje Mia betrapt terwijl hij zoende met Benji. Dat is natuurlijk rommelig, en in de eerste afleveringen zien we wat daar de gevolgen van zijn. Dat Victor uiteindelijk gaat daten met Benji zal voor niemand als een verrassing komen.

In dit nieuwe seizoen volgen we Victor terwijl hij leert hoe het is om voor het eerst een vriendje te hebben, hoe hij omgaat met seksuele verlangens en hoe zijn ouders omgaan met Victors homoseksualiteit. Natuurlijk blijft Victor steeds advies vragen aan Simon, die op veilige afstand de jonge Victor zo goed mogelijk probeert te begeleiden. Ook worden de verhaallijnen van de andere personages, zoals Victors ouders met hun instabiele huwelijk, en Victors beste vriend Felix met zijn eigen sores, verder uitgebouwd.

Daarnaast wordt een nieuw personage geïntroduceerd: Rahim. Deze vriend van Victors jongere zusje Pilar biecht al snel op zelf ook gay te zijn. Rahim hoopt dat Victor zijn 'Simon' kan worden. De serie toont op een mooie manier de gedeelde ervaring van Rahim en Victor, die als niet-witte jongens hun coming-out op een iets andere manier beleven.

Het nieuwe seizoen is een heel goede stap in de juiste richting. De tieners van Creekwood High School waren in het eerste seizoen wel érg tam, nu zijn hun verhaallijnen realistischer. Toch kijken we ernaar uit om Victor en z'n vrienden in een eventueel derde seizoen een nóg scherper randje te zien krijgen. En hoewel we gesmuld hebben van deze tien nieuwe afleveringen, had het enige non-binaire personage in de serie heus wat meer screentime mogen hebben.

Magazine 123
De nieuwe Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 123

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau